Kwart Finale Lentezon Beerse - FC Ekeren  3 - 0

Geen competitievoetbal dit weekend (buiten wat uitgestelde wedstrijden), maar wel de kwartfinales in de BVA. Tegenstander was Lentezon Beerse. Toch spijtig dat we in dit stadium van de bekercompetitie moeten uitkomen tegen een ploeg uit dezelfde reeks, en waar we in de competitie dan ook nog 2 maal tegen hebben verloren. Derde keer goede keer dan maar, dat was toch de bedoeling.

De 1ste helft ging gezapig over en weer, met Pieter die al vroeg met een knappe redding de thuisploeg van de openingstreffer moest houden. Maar de 2 andere mooie kansen die 1ste helft waren voor de onzen met een harde kopbal van Joren net over en Matthew die zijn poging zag stranden op de thuisdoelman. We gingen dus rusten met een niet onlogische brilscore.

Koffie zal het wel niet geweest zijn maar wat we ook hebben genuttigd tijdens de pauze het had ons alleszins geen deugd gedaan. We begonnen veel te slap (dus misschien toch koffie)aan de 2de helft en zelfs een 1ste verwittiging die we kregen mocht niet baten. Een totaal overbodige vrije trap net buiten de grote rechthoek, een gebrek aan concentratie bij het zetten van de muur en bingo 1 – 0. Erger nog, voor we goed en wel bekomen waren van deze opdoffer stond het 2 -0, en weer lieten we ons centraal al te gemakkelijk uitkappen. Wedstrijd gespeeld zou je dan al gauw denken. En dat was ook zo toen in een uiterst sportieve wedstrijd de scheids het toch nodig achtte om na wat verbaal gekibbel zowel Yens al Jonas met rood weg te sturen. Hoe belachelijk kan je het allemaal maken. Enfin de laatste 20 minuten en een 3de lokaal doelpunt waren totaal overbodig.

Een uitschakeling in mineur met als resultaat een voetballoos Pasen, dat kan ook al eens deugd doen.

Zalig Pasen aan iedereen en tot Zondag 8 April voor de verplaatsing naar Merksem.

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - De Schutter Nils (61' Volant Pascal) - Jalloh Ibrahim (88' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah ) - 10 Sabbour Nabil - Van De Weyer Yens - Lambrechts Niels - Janssens Simon

Reserve :  Sabbour Morad

Doelpunten : FC Ekeren :