Exc. Kaart - FC Ekeren  1 - 1

 

Vandaag stond een korte verplaatsing naar de buren van Kaart op het programma. Een ploeg die het uitstekend blijft doen en dus ook een uitgesproken kandidaat op een eindronde ticket. In de heenwedstrijd moesten ze bij ons het onderspit delven, reken maar dat ze uit waren op revanche. Wij konden Andy recupereren maar moesten het wel stellen zonder sterkhouders Joren (voor zijn 1ste schorsing in zijn inmiddels toch al 10 jaar 1ste ploeg) en Matthew (die is al een paar keer meer geschorst geweest denk ik). Enfin het was weer puzzelen geblazen voor onze coach.  

 

Een stevige opsteker konden we dus wel gebruiken en die kregen we dan ook meteen gepresenteerd toen Nils in de 2de minuut zijn voorzet aan de 2de paal zag binnen waaien voorbij een verbouwereerde lokale doelman. Kaart deed er meteen alles aan om die vroege achterstand ongedaan te maken. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen ze echter nauwelijks, maar er was wel constante dreiging via een resem hoekschoppen en vrijetrappen.  Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de verdiende gelijkmaker er kwam uit een stilstaande fase. De compleet ongedekte Stig kon van dicht bij een tot dan heel secure Pieter kloppen.  In de 3 jaar dat hij voor ons gespeeld heeft kon Stig niet scoren, maar dit seizoen scoort hij tegen ons in zowel de heen- als de terugmatch, knap gedaan. Even vreesden we dat Kaart het gaspedaal nog eens extra geen indrukken en dat het moeilijk zou gaan worden om zonder kleerscheuren de rust te halen. Maar blijkbaar moesten zij ook op zoek naar hun 2de adem want na die gelijkmaker kabbelde de wedstrijd rustig verder tot het rusten geblazen was. 

 

De 2de helft verliep evenwichtig en de kansen werden nog schaarser alhoewel Hamzah ons kort na de rust bijna op voorsprong bracht. Wij waren sowieso tevreden met het gelijke spel en Kaart had ook duidelijk zijn beste pijlen verschoten in de 1ste helft. Het bleef dan ook bij een 1 – gelijkspel, een score waar de meesten zich mee konden verzoenen. 

 

Mooi resultaat, en na deze knappe 7 op 9 kunnen we ons opmaken voor een rustig seizoens einde en wie weet, met het relatief makkelijk resterende programma, kunnen we er nog een leuk einde van maken.  Allen op post voor de volgende derby tegen rode lantaarn MTH.

 

Blauw van kou de Robbie

 

Tot Zondag !!!

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Stoffels Francis (46' Volant Pascal) - De Schutter Nils (70' Sabbour Nabil) - Van De Weyer Yens - Lambrechts Niels (89' Jalloh Ibrahim)- Maes Yorchen - Janssens Simon - Collin Fernand - Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah

 

Reserve : De Pater Yannick

 

Doelpunten : Exc. Kaart : 29' De Bremaeker Stig

                        FC Ekeren :  2' De Schutter Nils