FC Merksem - FC Ekeren  1 - 2

 

Niet dat het er nog allemaal veel om deed, maar na de 2 opeenvolgende nederlagen en vooral het onnodige tumult en boetes daar mee gepaard gaand, was het toch wenselijk om terug een positieve noot te schrijven vandaag. Tegenstander was FC Merksem dat geheel onverwacht nog altijd wat angstig op zoek was naar punten in de strijd om het behoud.  

 

Wat we de 1ste helft te zien kregen was niet echt denderend. Veel goede wil langs beide kanten maar oh zo weinig vlotte combinaties, laat staan uitgespeelde kansen. De thuisploeg was toch ietwat gretiger en zij kwamen dan ook niet geheel onverdiend op voorsprong op het half uur. Niet meteen het sein voor de onzen om echt wakker te schieten. Het bleef die 1st helft dan ook bij het kleinste verschil.

 

Gans anders gezicht de 2de helft. Na een vervanging en wat tactische aanpassingen zat de “swung” er nu meteen wel in. Wij een versnelling hoger en Merksem dat op het uur heftig naar adem begon te snakken en meteen het scheel op zijn neus kreeg. Een attente en verdienstelijk weder optredende  Ko lukte de gelijkmaker en even nadien kon Matthew met een splijtende voorzet Niels afzonderen en die vloerde de thuisdoelman een 2de maal. De scheve situatie was dus meteen recht gezet en een aangeslagen maar vooral vermoeide thuisploeg kon de laatste 20 minuten nog nauwelijks een vuist maken. Wij vergaten de klus helemaal te klaren maar zoals gezegd kwam de overwinning ook niet meer in gevaar. 

 

Mooie overwinning en hopelijk kunnen we laatste 3 wedstrijden in een even positieve noot afsluiten.

 

FC Ekeren : Gysels Pieter- Rutten Jonas - Callens Andy - Wongphrom Theeradon - Lauryssens Matthew (88' De Schutter Nils) - Dingemans Joren - Jalloh Ibrahim (46' Maes Yorchen ) - Sabbour Nabil - Lambrechts Niels (86' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah) - Janssens Simon - Volant Pascal

Reserve :  Akkermans Maxim

Doelpunten : F.C. Merksem: 31' Van Der Sande JonahF

                        F.C. Ekeren: 64' Wongphrom Theeradon - 71' Lambrechts Niels

 

 

 

Robbie

 

Tot Zondag !!!