FC Turk Sport - FC Ekeren  0 - 3

 

Na een zwakke seizoenstart kwam enkele maanden geleden de kentering tijdens de thuiswedstrijd tegen Turk Sport die we toen, met de nodige dosis geluk, met 1 – 0 konden verslaan. Vraag was of dat nu weer zou gaan lukken. De jongens van Turk Sport waren de laatste weken ook niet al te goed bezig en wij moesten het nog altijd stellen met een karrevracht aan gekwetsten. Hopen maar, want we waren dringend aan een opsteker – lees driepunter - toe. 

 

Met weer eens een onuitgegeven elftal was het in het begin wat zoeken geblazen en daar probeerde de thuisploeg al vlug van te profiteren. Voor Pieter was het echter niet zoeken, en gelukkig maar, want die wist ons al in de aanvangsminuten te behoeden voor een vroege achterstand. Wat we toen nog niet wisten en zelfs niet durfden te hopen was dat hij het voor de rest van de namiddag  behoorlijk rustig zou gaan hebben. De thuisploeg ging op minuut 15 voor de 1ste maal achteraan de mist in en Joren nam het cadeautje in dankbaarheid aan en werkte koelbloedig af. 15 minuten later krulde hij dan nog een vrije trap heerlijk in de winkelhaak. Het was toch even in de ogen wrijven, want van die uitstekend voetballende tegenstrever uit de heenwedstrijd was niets meer te bespeuren en we konden dan ook moeiteloos de rust halen met een schijnbaar comfortabele 0 – 2 voorsprong. 

 

De 2de helft beloofde nog een zware klus te gaan worden maar niets bleek minder waar. Na nog wat kleine tactische aanpassingen van de coach bleek het concept nu helemaal te gaan kloppen. De thuisploeg probeerde wel maar kon ons eigenlijk op geen enkel moment in verlegenheid brengen. Iedereen bleef perfect zijn opdracht vervullen en met de minuut werd het duidelijker dat het enkel afwachten was wanneer we de tegenstrever de doodsteek konden geven. Uit de verschillende prima counterkansen slaagde Hamzah er dan toch in om een kwartier voor affluiten de 0 – 3 te netten. Wedstrijd gespeeld en vanaf dan enkel nog maar opletten om zonder kleerscheuren het einde te halen tegen een alsmaar meer gefrustreerde tegenstander. 

 

Prima wedstijd jongens en een heel terechte welgekomen opsteker. We zullen het nog enkele weken moeten stellen zonder een aantal sterkhouders maar mooi om te zien dat de nieuwkomers zich goed beginnen aan te passen en te bewijzen dat ze in de toekomst voor wat gezonde extra concurrentie kunnen gaan zorgen. Volgende week komt Fc Meer op bezoek, een ploeg die het de laatste weken bijzonder goed doet. Een wedstrijd waarin wij hopelijk voor bevestiging kunnen zorgen.

 

 

 

Tot Zondag !!!

Gewoon  Robbie 

 

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - De Schutter Nils (88' Jalloh Ibrahim) - Heijnen Tim - Lauryssens Matthew (82' Sabbour Morad) - Dingemans Joren - De Pater Yannick - Sabbour Nabil - Lambrechts Niels (65' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah) - Janssens Simon - Collin Fernand

 

Reserve : Morel Dante (doelman)

 

Doelpunten : FC Ekeren : 13' Dingemans Joren - 28' Dingemans Joren - 76' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah

                        FC Turk Sport :