FC Wuustwezel -  FC Ekeren B  3 - 7

Na het debacle van vorige week moesten we nu op bezoek bij Wuustwezel en ook nu kregen we eigenlijk een veredelde U21 ploeg te bekampen. Versterkt met enkele jongens uit de A-kern die wedstrijdritme moesten opdoen zou deze wedstrijd voor ons andermaal geen probleem mogen geven.

Zo leek het ook in de  beginfase toen Ibra ons na een prachtige collectieve aanval al meteen op voorsprong kon knallen. Vreemd genoeg ging het dan allemaal pijlsnel achteruit. Het tempo verdween uit de wedstrijd, positioneel was het soms een ramp om aan te zien en we begonnen bovendien gretig cadeautjes uit te delen. Die 1ste helft kwamen we zelfs tot 2-maal toe op achterstand. Gelukkig kon onze captain himself Yannick nog voor de rust met een knap doelpunt en dito assist orde op zaken stellen en konden we dus gaan rusten met een te krappe 3 – 4 voorsprong.

Na wat pittige donderspeeches van onze coaches kregen we de 2de helft een totaal ander FCE te zien. Het tempo ging gevoelig omhoog en ook positioneel was het allemaal veel beter. Met als resultaat dat we probleemloos verder uitliepen naar een 3 – 7 eindstand. Als ik me alles goed herinner werden de doelpunten als volgt verdeeld: Ibra 4 / Ferre die mocht terugblikken op een geslaagd wederoptreden 2 en zoals reeds gemeld Yannick 1. Voor de assist en pre-assists moet je ten rade gaan bij Vince.

Ik stel voor dat we onze 2de helft als basis nemen voor de volgende wedstrijden en dan zullen we in deze blijkbaar zwakke reeks snel gaan mee bikkelen in de top van het klassement.

Tot Zaterdag !!!

FC Ekeren : Passemier Jordy - Sabbour Nabil - De Schutter Nils - El Mahboub Marouane - Mandé Ruben - De Buysscher Tom - Collin Fernand - Akkermans Maxim - Ibens Kilian - Gielen Lennert - De Pater Yannick - Fazlijevic Almir - Jalloh Ibrahim