De buren uit Mariaburg kwamen zaterdag op bezoek. Zij stonden netjes op de 3de plaats geklasseerd na Achterbroek en Kaart die onder hun beidjes zullen uitmaken wie er dit jaar kampioen wordt. Voor onze jongens een ideale gelegenheid om nog eens uit te pakken. We moesten dit wel doen met een redelijk afgeslankte ploeg.  We kregen gelukkig versterking vanuit de B-reserves, waarvoor dank, maar die jongens arriveerden rijkelijk laat waardoor onze coach Takis “genoodzaakt” (maar hij doet dat graag hoor) was om zijn voetbalschoenen aan te trekken en ook nog te starten.

 

Ondanks deze kleine perikelen deden we het de 1ste helft vrij aardig. Zeker op gebied van inzet was er helemaal niets aan te merken en ook voetballend lukt het allemaal vrij aardig. We hadden de ganse helft overwicht en wisten dat ook mooi te verzilveren, eerst met een inlegger van Saeed, vervolgens met een schouder/kopbal doelpunt van Maxim, meteen de 1ste en zeker niet de laatste (zo zou al snel gaan blijken) van onze nieuwkomer. Aangever van dienst was in beide gevallen een uitstekend op dreef zijnde Ruben. We gingen dus rusten met een heel logische en verdiende 2 – 0 voorsprong.

 

De 2de helft mochten onze 2 laatkomers opdraven en die jongens wilden zich duidelijk tonen na hun misstapje. Het 1ste kwartier na rust was dan ook het beste van de ganse partij. Mariaburg kreeg totaal geen vat op de partij en wij creëerden kans na kans. Spijtig genoeg verzuimden we het toen om de tegenstrever volledig KO te zetten. Even wat gas terugnemen dan waar de tegenstrever zowaar van profiteerde om de aansluitingstreffer te netten. Zoveel onrecht dat kan niet waar zijn moet Maxim gedacht hebben want met zijn 2de van de namiddag besliste hij even later de partij. Een oververdiende 3 -1 overwinning dus.

 

 

Leuke partij met bij vlagen mooi verzorgd voetbal maar vooral een uitstekende inzet en wedstrijdmentaliteit. Nu een weekje krokusrust en dan kunnen we al beginnen aan de seizoenafsluiters.

 

Robbie

 

FC Ekeren : Ristovic Marko - Hassan Ibrahim Ismail - Homble Maxim - Mandé Ruben - Mendy Bonu - Kassim Osman Mohamed - Van Der Velden Xeno - Ibens Kilian - Roemer Marcus - Akkermans Maxim - Al Mansoori Saeed Sami Mane - Abdi Mohamud Abas - Van Tilburg Takis