FC Ekeren (B) - Zandvliet Sport  2-1

Vandaag stond de altijd interessante partij tegen onze vrienden uit Zandvliet op het programma. Uit ervaring weten wij dat deze confrontaties meestal garant staan voor een spannende partij voetbal en het zou snel blijken dat dit vandaag niet anders ging zijn.

 

Onze jongens begonnen aardig aan de partij en hadden het zaakje behoorlijk onder controle. Aan veel uitgespeelde kansen kwamen we niet maar hoe verder de 1ste helft vorderde hoe meer we het gevoel kregen dat Zandvliet niet stand ging houden tot aan de rust. Maar dan kwam op het half uur die zeldzame tegenaanval van de bezoekers. Direct gevaar was er schijnbaar niet mee gemoeid, maar dan kwam die onnodige drieste tackle langs achter, “bekroond” met een heel terechte strafschop. Die werd keurig omgezet en tot eenieders verbazing stonden we plots op achterstand. Toch even van  slag maar Frans zorgde toch nog voor de rust voor gerechtigheid met een mooie gelijkmaker.

 

Zelfde spelbeeld in de 2de helft, wij bleven de partij domineren zonder dat we aan een karrevracht kansen kwamen maar het was uiteindelijk weer Frans die met zijn 2de van de namiddag, nu met het hoofd, de partij in een definitieve plooi kopte. 2 -1 en een attente Bonu zorgde ervoor dat Zandvliet niet langszij kwam.

 

 

Verdiende overwinning na een mooie collectieve prestatie. Dat zal vrijdagavond ook nodig zijn want dan moeten we op bezoek bij de leiders uit Achterbroek. Die kregen bij ons in de heenwedstrijd een zeldzame nederlaag aangesmeerd, dus die zijn waarschijnlijk uit op een klinkende revanche.

 

Robbie heerlijk om te schrijven

 

FC Ekeren :  Mendy Bonu - El Mahboub Marouane - Van Tilburg Takitos - Mandé Ruben - Van Der Velden Xeno - Sabbour Morad - Heijnen Tim - Ibens Kilian - Al Mansoori Saeed Sami Mane - Akkermans Maxim - Abdi Mohamud Abas - Issifou Frans