FC Ekeren - K. Kalmthout SK  0 - 2

De fiere leider en vrienden uit Kalmthout waren vandaag op bezoek, meteen onze 1ste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Na een onverwacht lange dip staat de trein van Kalmthout blijkbaar weer op het juiste spoor met als gevolg weer een aardig rijtje van opeenvolgende driepunters. Wij konden vandaag gelukkig Matthew en Yens recupereren uit schorsing maar het lijstje van gekwetsten blijft lang. Het was dus bij aanvang al duidelijk dat het geen sinecure ging worden om vandaag iets te rapen.

De bezoekers begonnen overtuigend aan de wedstrijd en wij konden in de aanvangsfase dan ook maar enkel het spel ondergaan. Lang moest Kalmthout niet wachten op de beloning want rond minuut 10 bij hun 1ste uitgespeelde kans was het meteen bingo. Een 1ste misser in onze verdediging werd genadeloos afgestraft. Vanaf dan controleerde Kalmthout het gebeuren met technisch verzorgd voetbal zonder dat hun overwicht echter tot echte kansen leidde. Voor ons was het wachten tot op het halfuur om een 1ste kans te kunnen noteren, maar de pegel van Niels vloog net over de dwarsligger buiten. Die waarschuwing werd meteen opgepikt door de bezoekers want het tempo ging gelijk omhoog in een laatste kwartier waarin de partij aardig over en weer ging. En net op het moment dat we ons konden verzoenen met de kleinste achterstand en de hoop dat die 2de helft nog alles mogelijk was sloegen de bezoekers weer toe. Concentratieverlies of heet dat gewoon geklungel in de verdediging en de bezoekers die het kadootje andermaal niet lieten liggen. Heel pijnlijk die 2de goal net voor de rust met als gevolg een toch ietwat overdreven 0 – 2 ruststand.

De 2de helft verliep meer gelijk opgaand met langs onze kant veel goede wil maar te weinig kwaliteit om het de bezoekers echt lastig te maken. Een kwartier voor affluiten kwam die ene open kans er toch maar die werd dan nog jammerlijk  gemist.  Wie weet had dat nog voor een kentering kunnen zorgen. De partij bleef spannend tot op het einde, maar het laatste kwartier alleen omdat KSK vergat de klus helemaal te klaren, want toen we risico’s moesten gaan nemen werd het klasse verschil pas echt duidelijk.  Het bleef dus bij een al bij al logische 0 – 2 uitslag.

Geen schande deze nederlaag maar ondanks de talrijke afwezigen had een beetje beter mogen zijn. De volgende weken hebben we nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg, en op korte termijn zijn er geen gunstige vooruitzichten vwb terugkeer van gekwetsten. We zullen dus moeten roeien met de riemen die we hebben. Mouwtjes opstropen jongens, zou ik zo zeggen.

Vanop de bank de Robbie

Tot zondag !!!

FC Ekeren :  Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - Volant Pascal - Sabbour Nabil (46' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah) - Van De Weyer Yens (70' De Schutter Nils) - Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Janssens Simon

Reserve : Morel Dante (Doelman) - Jalloh Ibrahim