FC Ekeren - KFC Meer  3 - 2

 

Na de misschien wat onverwachte maar we geheel terechte overwinning op Turk Sport was iedereen erop gebrand om ook tegen Meer de punten thuis te houden. Ginder waren we vlot gaan winnen maar toen had de thuisploeg te kampen met een resem aan gekwetsten en geschorsten, vandaag was het net andersom. Zij op bijna volle sterkte en wij waren al gelukkig dat we met Yens toch al 1 basispion konden recupereren.

De 1ste helft was er 1tje om snel te vergeten. Beide ploegen probeerden er wel het beste van te maken, maar wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen was toch wat aan de magere kant. Geen van beide ploegen kon na een kansarme 1ste helft aanspraak maken op meer dan een heel logische 0 – 0 ruststand. De opmerking tijdens de  gebruikelijke receptie dat zij die het 1ste doelpunt kon maken wel eens gewonnen spel zou kunnen hebben leek mij evenwel wel heel voorbarig en terecht zo zou later gaan blijken.

 

De 2de helft was van een gans ander kaliber, zeker van onze kant dan. We namen resoluut de touwtjes in handen en kwamen ook aan kansen toe, maar een uitstekende bezoekende doelman wist ons enkele malen van de verdiende openingstreffer te houden. Die veel dan uiteindelijk aan de overkant, waar de bezoekers 1 van hun vrij zeldzame counters wel wisten te benutten. Hamzah en Ibra  die het laatste kwart mochten volmaken zorgden voor nog wat meer offensieve drang en vanaf dan was het buigen of barsten voor de bezoekers zeker omdat ze tot 2 maal toe verzuimden om hun voorsprong aan te dikken. Toen we stilletjes aan begonnen te wanhopen was het 10 minuten voor tijd dan toch bingo. Een heel sterk spelende Simon werd bij een mooie infiltratie onderuit gemaaid en de terecht strafschop, die er bij een vorige duidelijke hands niet kwam, was nu wel een feit. Koud kunstje voor Joren en bovenop een boost om alsnog voor de 3-punter te gaan. Die kwam er ook in een dolle 5 minuten na een knappe overhoekse knal van een ook al sterk spelende Matthew en een fijne deviatie van Ibra voorbij een verbouwereerde bezoekende doelman. Die man moest de ganse tijd gedacht hebben dat hij deze namiddag onklopbaar was en dan krijgt hij er nog wel 3 binnen zeker. De laatste wapenfeiten waren dan nog een overbodige gele kaart voor Joren en een al even overbodige en knullige tegentreffer in de slotseconde met de 3 – 2 eindscore als gevolg. 

 

Wederom een prachtprestatie van ons gehavend elftal. Volgende week moeten we dan op bezoek bij Kaart zonder Matthew en Joren, beiden geel geschorst, maar met de wetenschap dat we ons met die recente 6 op 6 netjes veilig in de middenmoot hebben geparkeerd.

 

Gewoon Robbie 

 

Tot zondag !!!

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - De Schutter Nils (67' Jalloh Ibrahim) - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren  Sabbour Nabil (67' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamza) - Van De Weyer Yens - Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Janssens Simon - Collin Fernand

 

Reserve : Morel Dante (Doelman) -  De Pater Yannick

 

Doelpunten : FC Ekeren : 83' Dingemans Joren - 86' Lauryssens Matthew - 88' Jalloh Ibrahim                                           K.F.C. Meer: 59' Hofmans Roel - 89' Aerts Ben