FC Ekeren - KVV Dosko  0 - 1

 

Vandaag kregen we het bezoek van Dosko uit het verre Baarle Hertog, niet meteen de meest aantrekkelijke affiche en een ploeg waartegen we het de afgelopen jaren altijd moeilijk hebben gehad met een heel magere puntenoogst al gevolg. Als we onze kansen op een mogelijk eindronde ticket gaaf wilden houden dan moesten we ook nu de 3 punten thuis houden. Voor aanvang van de wedstrijd werd onze captain Joren nog even in de bloemetjes gezet voor het behalen van
de Golden Palace ball” als beste speler van 3
de
provinciale A, bij deze, namens de ganse club nog eens een dikke proficiat Joren. 

We begonnen ietwat behoedzaam aan de wedstrijd en lieten het initiatief wat al te gemakkelijk aan de bezoekers. De 1ste dreiging kwam dan ook niet geheel onlogisch van Dosko. Na het voorzichtig 1ste kwartiertje namen we echter resoluut de touwtjes in handen en dat resulteerde al heel snel in een karrevracht aan kansen. 5 of 6 loepzuivere kansen speelden we bijeen in het 2de kwartier maar de oververdiende openingstreffer wilde maar niet vallen. Heel veel energie verbruikt zonder resultaat, niet geheel onlogisch ging het tempo de laatste minuten van de 1ste helft dan ook ietwat naar beneden. De bezoekers maakten daar dankbaar gebruik van om zich terug voorzichtig in de match te knokken, maar het was uiteindelijk de leiding die in een tot dan toe sportieve partij, alle aandacht naar zich toetrok. In een onschuldig duel had Pieter de bal buiten de grote rechthoek geraakt en na lang overleg tussen scheids en linesman volgde een logische vrije trap maar ook een belachelijke rode kaart voor Pieter. Vriend en vijand keken verbaasd op en wij moesten met 10 verder en vermits er geen reserve doelman op de bank zat moest Matthew noodgedwongen tussen de palen gaan staan. Het hoeft niet gezegd dat vanaf dan op een ijskoude zondag namiddag de gemoederen hoog opliepen. Hopelijk kon een kwartiertje rust de kalmte terug brengen. 

 

Maar het was zo één van die dagen dat het absoluut niet zou gaan lukken. Met een totaal onnodige terugspeelbal kregen de bezoekers al na enkele minuten in de 2de helft de 0 – 1 cadeau. Met 10 tegen 11 bleven we er echter vol voor gaan en ook nu kregen we nog tal van kansen maar scoren was er niet bij. De scheids was niet alleen het Noorden kwijt en de bezoekers profiteerden daar maximaal van met tijdrekken en een resem overtredingen. De wedstrijd eindigde in een complete chaos met een scheids die dan toch eindelijk ook voor Dosko een rode kaart trok na de zoveelste smerige overtreding. Voor sommigen bleef het potje ook na affluiten overkoken. Toch voortaan proberen om het hoofd een beetje koel te houden jongens want dit gaat ons enkel nog wat extra centen kosten.

 

 Wedstrijd om snel te vergeten en dat deden we dan uiteindelijk ook om met Joren toch een gepast feestje te bouwen. Nu zondag volgt de bekermatch tegen Lentezon. Toch proberen om daar nog iets moois van te maken want de laatste 4 competitiewedstrijden lijken nu een beetje overbodig te gaan worden.

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - De Schutter Nils (57' Volant Pascal) - Jalloh Ibrahim - Van De Weyer Yens - Lambrechts Niels - Heijnen Tim (82' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah ) - Janssens Simon

 

Reserve(n) : Stoffels Francis - Sabbour Nabil

 

Doelpunt(en) : FC Ekeren : 

                          KVV Dosko : 46' Medic Samir