FC Ekeren - Lentezon Beerse  1 - 2

Lentezon Beerse was onze volgende opponent, een ploeg die we in maart nogmaals zullen treffen in de halve finale van de BVA.  In de heenronde gingen we daar redelijk kansloos onderuit en als ik me goed herinner hadden we toen niet echt te kampen met veel afwezigen. Vandaag was het lijstje afwezigen nauwelijks te overzien en tot overmaat van ramp viel Yorchem op het laatste moment ook nog ziek uit. Met als resultaat dat we met Yannick en Killian 2 rasechte debutanten hadden en Yannick mocht dan ook nog vanaf het begin mee opdraven tegen Lentezon dat vorige week nog met een karrevracht aan doelpunten won tegen Meerle. Om het zacht uit te drukken “we waren we er niet helemaal gerust in”.
We begonnen zonder complexen aan de wedstrijd en waren het 1ste kwartier zelfs duidelijk de betere ploeg en op het kwartier werden we daar ook voor beloond toen Matthew na een kopbal festijn in de grote rechthoek de bal mooi vol op de slof kon nemen en keihard binnenkant zijnet binnen knalde. Het broodnodig ruggensteuntje was er meteen. Lentezon herstelde langzaam het evenwicht en onze onuitgegeven verdediging onder leiding van een heroptredende Fernand (jawel van diepe spits naar laatste man) kreeg het gaandeweg moeilijker en moeilijker. Dat we zonder kleerscheuren de rust haalden was de verdienste van het ganse hard zwoegende team maar vooral van Pieter die met enkele sublieme reddingen de nul op het bord hield.
Ook in het begin van de 2de helft deed hij de aanvallers van Lentezon naar de haren grijpen en het is dan ook een beetje sneu dat op het moment dat de 1ste storm leek te gaan liggen zij uit hoekschop toch konden tegenscoren. Hier ging toch een duidelijke dekkingsfout aan vooraf. Met nog een half uur te gaan leek het dat we kopje onder gingen gaan temeer daar bij sommigen van ons, niet onbegrijpelijk, het bobijntje bijna af was. Maar ook Lentezon leek zijn beste pijlen verschoten te hebben en de wedstrijd stevende af op een billijk gelijkspel. Spijtig genoeg gingen we achteraan nog éénmaal collectief in de fout en de bezoekers wisten dit 10 minuten voor het einde genadeloos af te maken. De laatste minuten was het voor hen nog bibberen en beven maar ten koste van een gele en rode kaart wisten zij toch stand te houden.
We houden voorlopig nog stand onderaan de 1ste helft van het klassement maar toch moeten we dringend punten gaan pakken. Het zal nog even duren voor we meeste gekwetsten kunnen recupereren maar met een zelfde prima mentaliteit en bijwijlen meer dan degelijk voetbal moet ons dat snel gaan lukken. Volgende zondag naar Turk Sport, niet meteen de meest aantrekkelijke affiche, maar wie weet kunnen we daar toch iets gaan rapen.

Bibberen en snotteren toch de pen vast in de hand

Tot zondag !!!

FC Ekeren :  Gysels Pieter - Rutten Jonas - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - De Pater Yannick - Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah - Sabbour Morad (68' Jalloh Ibrahim) - Heijnen Tim (58' Huybrechts Niels) - Lambrechts Niels - Janssens Simon - Collin Fernand

Reserve : Morel Dante (doelman) - Ibens Killian