FC Ekeren - Maria Ter Heide  3 - 1

Na het bezoekje van vorige week aan Kaart, stond dit weekend al het volgende burenduel op het programma. Nu kwamen de jongens van Maria Ter Heide bij ons op bezoek, een ploeg die na de ietwat onverwachte promotie van vorig jaar nu al het retourticket op zak heeft. Niet echt een prestatie om fier op te zijn maar iedereen moet roeien met de riemen die men heeft en die van MTH zijn duidelijk veel te kort uitgevallen. Bij ons was het ook weer puzzelen geblazen want naast het mooi lijstje van gekwetsten hadden we nu ook enkele jongens die een weekendje barca hadden geboekt. Verdere commentaar is overbodig maar misschien kwam het duel tegen de hekkensluiter nu wel op het ideale moment, want zelfs met de vele afwezigen zouden we dit klusje moeten kunnen klaren.

We begonnen vrij slap aan de wedstrijd en dat kun je dan zelfs tegen een “mindere” tegenstrever wel eens cash betalen. Na 5 minuten was het al zo ver. 1ste counter van de bezoekers, onze verdediging die nergens stond en dus keken we al meteen tegen een achterstand aan. Vreemd genoeg hadden we tegen een zwakke tegenstrever veel te veel tijd nodig om ons hiervan te herstellen en bijna liepen we nog tegen een 2de opdoffer aan. Halverwege de 1ste helft kregen we dan toch stilletjes aan de boel onder controle. Zonder al teveel kansen zorgde Joren een kleine 10 minuten voor de rust dan toch voor de verdiende gelijkmaker. De scheids stak ook nog een handje toe door een tackle langs achter meteen met rood te bestraffen, misschien toch een ietwat te zware bestraffing in een overigens faire wedstrijd. Rusten deden we met een 1 – 1 gelijke stand en met de gedachte dat een 2de helft met 11 tegen 10 niet al te veel problemen zou mogen opleveren.

Zo moeten onze youngsters er ook over gedacht hebben want na 10 minuten in de 2de helft zorgde Niels met een slim doorstekertje ervoor dat Ibra alleen voor de bezoekende doelman verscheen en hij werkte keurig af. 2 – 1 en op naar een vlotte overwinning zou men dan zo denken. Maar niets was minder waar want vanaf dan verdween het tempo volledig uit de wedstrijd, kwamen we nog amper aan kansen en begonnen de bezoekers zo waar te hopen op het spreekwoordelijke ding dat uit een kast kan vallen. Even was het zelfs nog bibberen geblazen toen de bezoekers enkele hoge ballen voor de kooi konden droppen. Wij terug wakker en uit een resem kansen die nog volgden kon enkel Hamzah nog scoren toen hij keurig door Joren werd afgezonderd voor een leeg doel. 3 – 1 was meteen de eindstand.

Met deze knappe en toch ietwat onverhoopte 10 op 12 hebben we ons nu stevig onderaan de linker kolom gesetteld, in een positie waar niets nog moet en alles misschien nog kan. De kloof met de eindronde kandidaten slinkt en die moeten nog heel wat onderlinge duels uitvechten en wij hebben nog een relatief gemakkelijk programma te beginnen met de verplaatsing naar St Jozef volgende week. Wie weet ….

De Robbie ...

Tot Zondag

FC Ekeren :  Gysels Pieter - De Schutter Nils (70' Sabbour Nabil) - Callens Andy - Stoffels Francis (46'  Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah) - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - Jalloh Ibrahim  (92' De Pater Yannick) - Van De Weyer Yens - Maes Yorchen - Janssens Simon - Heijnen Tim

Reserve : Morel Dante (Doelman)

Doelpunten : FC Ekeren : 37' Dingemans Joren - 54' Jalloh Ibrahim - 90' Al Balahi Hamzah-Hayder -                                                    Hamzah.
                        K.S.O.C. Maria-Ter-Heide: 5' Decort Vinnie