Zandvliet Sport - FC Ekeren   4 - 1

 

Vandaag stond de “bijna derby” tegen Zandvliet op het programma. Het was weer puzzelen geblazen voor onze coach want door schorsing en blessures was zowat de ganse verdediging onbeschikbaar.  Andy moest dus noodgedwongen terug achteraan postvatten en Niels H en Tim hadden meteen een basisplaats te pakken. 

 

We begonnen met ons dus onuitgegeven elftal zonder complexen aan de wedstrijd en onze offensieve bedoelingen werden meteen beloond toen Joren al na 7 minuten een keurig getrapte hoekschop van Lambie geheel ongedekt aan de 2de paal kon binnenkoppen. De manier waarop we al 3 minuten later die voorsprong prijs gaven is te dom voor woorden en dus ga ik er ook niet teveel aan vuilmaken. Kort samengevat: Zandvliet kon gelijk maken na een totaal onnodig weggeven strafschop. Lang waren we evenwel niet van slag want de rest van de 1ste helft werd volledig gedomineerd door de onzen. En we kregen kansen, veel kansen en goede kansen. Dat we er niet in slaagden om te scoren lag uiteraard ook aan de gebrekkelijke afwerking maar ook aan een ongekende dosis pech en de scheids die tot tweemaal toe, na een overduidelijke hands en fout, pertinent weigerde om de bal ook voor ons op de stip te leggen. Zandvliet stelde daar compleet niets tegenover maar kon wel gaan rusten met een 1 – 1 gelijke stand en hun terecht gehoorde bedenking “dat het tijd werd om wakker te worden en dat we blij mogen zijn dat het niet 1- 3 of 1 – 4 was”.  

 

En we kregen de 2de helft ook een veel beter en gretiger Zandvliet te zien dat stilletjes aan de touwtjes in handen nam. Wij kregen het moeilijker en moeilijker en kwamen nog amper aan kansen toe. Met 2 extra monumentale blunders in de verdediging maakten we het Zandvliet wel heel gemakkelijk, zij namen in ieder geval de cadeautjes in dank aan. Tussen door had ook de ref voor nog wat meer ergernis gezorgd door bij een serieuze schermutseling, waarbij langs beide kanten wel wat werd afgeduwd, slecht 1 gele kaart te trekken voor de thuisploeg maar wel 4 voor ons. Echt belachelijk maar tegelijk misschien symbolisch want Zandvliet wist er met een pareltje van een doelpunt ook nog 4 – 1 van te maken.  

 

Fel overdreven nederlaag dus en dat zorgde spijtig genoeg ook voor fel overdreven frustratie achteraf en dat dienen we echt te vermijden, want de komende weken dienen zich als zeer zwaar aan. De gekwetstenboeg blijft maar groeien en op korte termijn komt hier absoluut geen verbetering in. We zullen de rangen moeten sluiten en er keihard tegen aan gaan anders zou het wel eens een heel zware laatste periode kunnen worden.  

 

Robbie verkleumd maar toch stevig de pen in de hand

Tot Zondag !!!

FC Ekeren : Gysels Pieter - Huybrechts Niels - Callens Andy - Heijnen Tim - Lauryssens Matthew (51' Sabbour Morad) - Dingemans Joren (84' De Schutter Nils)-  Jalloh Ibrahim - Volant Pascal (51' Sabbour Nabil) - Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Janssens Simon

 

Reserve : Morel Dante (doelman)

 

Doelpunten : Zandvliet Sport:  10' Chemlal Mohamed - 62' Van Mirlo Yianni - 65' De Bondt Troy -
                                                      88' Chemlal Mohamed

                        FC Ekeren : 6' Dingemans Joren