Met Kaart kregen we vandaag de autoritaire leider over de vloer. Na onze 2 recente overwinningen tegen de andere toppers uit de reeks was dit de ideale gelegenheid om terug helemaal mee te doen in de kop van de rangschikking. Extra motivatie was dus bij deze niet nodig.

 

We begonnen ook heel aardig en dominant aan de partij en waren de ganse 1ste helft ook duidelijk de betere. Overdreven veel kansen kregen we niet maar we konden toch via Jonas uit vrije trap en Yannick met een beheerste lob rustig en verdiend uitlopen naar een mooie 2 – 0 voorsprong. Geklungel in de verdediging liet Kaart toch toe om net voor rusten, uit het niets, te milderen tot 2 – 1. Een zure appel die zo zou snel blijken nog veel zuurder ging smaken in de 2de helft.

 

We kregen inderdaad een totaal andere 2de helft te zien waarin we als bange wezels constant achteruit liepen en dus om problemen vroegen. Onze nieuwe doelman Alfredo had tot dan toe een puike partij gespeeld maar viel toch ook op met soms een beetje te onbesuisde tussenkomsten. En spijtig genoeg gingen die ook hun tol eisen. Bij een stevige tussenkomst ramde hij Maurtiz omver die gekwetst afgevoerd moest worden. Onze toen al redelijk wankele verdediging was meteen onthoofd en een kwartier voor het einde kregen we dan ook de bijna onvermijdelijke gelijkmaker te slikken. Tot overmaat van ramp moest ook Alfredo zich noodgedwongen laten vervangen met een zware blessure aan de pink. We hebben tot echt pech met onze doelmannen dit jaar!!! Gelegenheidsdoelman Jonas was even later kansloos bij een verre knal en de appel waarvan eerder spraken moesten we dus met een heel zure smaak doorslikken. We deden nog ons  hartstikke best maar aan de 2 – 3 stand veranderde niets meer.

 

Het zat dus helemaal niet mee vandaag en zonder die tegenslagen hadden we waarschijnlijk toch minstens een gelijkspel uit de brand gesleept. Blijft evenwel het feit dat we door die slappe 2de helft het noodlot een handje hebben toegestoken. Niets aan te doen, volgende week hopelijk beter.

 

 

Tot Zaterdag !!! 

 

Robbie

 

FC Ekeren : Franck Alfredo Fankem Kenmoe - El Mahboub Marouane - Mandé Ruben - Van Der Velden Xeno - Maes Jonas - Huppertz Mauritz - Bouzagou Abdelilah - Ibens Kilian - Heijnen Tim - Kassim Osman Mohamed - Abdi Mohamud Abas - De Pater Yannick - Jalloh Ibrahim