Tegen de tegenstrever van vandaag Kalmthout Sk meteen de 1ste wedstrijd van de terugronde hadden we nog iets recht te zetten. Want in de heenronde waren we tegen deze veredelde U21 ploeg nogal pijnlijk onderuit gegaan. Tijd voor een klinkende revanche dus.

De eerste 20 minuten leek het dat ook te gaan worden, want we combineerden er aardig op los en dat resulteerde al snel in een wereldgoal van onze nog altijd jonkie Ibra. Waarom het dan plotseling helemaal wat minder begon te lopen mag Joost weten. Want Kalmthout mocht van de onzen zomaar in de wedstrijd komen en zag tot eigen verbazing dat blijkbaar alle olie uit onze machine was verdwenen. We kregen nog wel enkele kansen die 1st helft maar scoren deden we niet meer. En ja, onze tegenstrever die kregen nog 2 cadeautjes in Sinterklaasverpakking, niet toevallig was de Heilige Man ook juist gearriveerd om onze kleinsten te verwennen. Rusten deden we dus met een 1 – 2 achterstand.

Patrick was al geblesseerd vervangen en Ibra moest stoppen als reserve voor de 1st ploeg en tot overmaat van ramp viel ook Ruben geblesseerd uit in het begin van de 2de helft. Geen vervangers meer, dus moesten we wel met zijn tienen verder met nog altijd een 1 – 2 achterstand. Maar onder impuls van onze kapitein Morad gingen we er terug voluit tegen aan en het was dan ook niet geheel toevallig dat net hij met 2 doelpunten de 1 – 2 omboog naar een 3 – 2 voorsprong. Spijtig genoeg kregen we er dan plotseling nog een tegenstander bij, de scheids, die persoonlijk de doorbraak forceerde naar een 3 – 3 eindstand. Toch frustrerend omdat dat mannetje ons in een vorige wedstrijd ook al had genaaid. Niets aan te doen.

Dit was meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor hen die we niet direct meer tegen het lijf gaan lopen wensen wij bij deze al prettige eindejaarsfeesten.

Het volgend verslag zal er één zijn voor 2019.

Groetjes

FC Ekeren : Mendy Bonu - El Mahboub Marouane - Mandé Ruben - Akkermans Maxim - Huppertz Mauritz - Janssens Patrick - Sabbour Morad - Roemer Marcus - Ibens Kilian - Serper Ibrahim - Van Der Velden Xeno - Abdi Mohamud Abas - Jalloh Ibrahim