KFC Schoten - FC Ekeren    2 - 6

Laatste verplaatsing van het seizoen vandaag naar het al tot degradatie veroordeelde Fc Schoten. Een ploeg die duidelijk met hun bootje in woelig water is beland en die alle zeilen moet bijzetten om het hoofd boven water te houden. Van vergane glorie gesproken !!!

Exact een kwartiertje duurde het en de wedstrijd was gespeeld. 2 verre inworpen van Matthew, een eerste die compleet gemist werd door de lokale verdediging en met een volledig vrijstaande Joren wisten ze meteen hoe laat het was: 1503h. Een kwartiertje later konden ze de inworp wel paniekerig weg werken maar wel recht in de voeten van Yens, die van buiten de rechthoek staalhard binnen knalde. Na een korte drinkpauze die vooral nodig was voor de thuisploeg konden die zich toch enigszins in de wedstrijd werken. Net voor de rust kon Joren dan toch zijn 2de van de namiddag netten. Opnieuw een koude douche voor de thuisploeg die zelfs met dit warme weer niet echt deugd deed.

Het gevolg was wel een totaal overbodige 2de helft waarin een gefrustreerde thuisploeg er met de botte bijl tegen aan ging. De tot dan toe verdienstelijk leidende jonge ref kreeg het alsmaar moeilijker om de gemoederen te bedaren. Gelukkig bleven enkele aanslagen op Joren en Jonas zonder lijfelijk gevolg.
Tussendoor werd er ook nog gevoetbald en vooral gescoord. Wij kregen er nog 2 tegen, die we misschien wel mogen wijten aan gebrekkige concentratie. Van de 3 die wij nog scoorden onthouden wij vooral een heerlijke vrije trap van Nabil in de winkelhaak en een overhoekse pegel van Niels. Dit alles gaf dus een vrij logische 2 – 6 score als eindresultaat.

Nu zondag dan als laatste wedstrijd volgt nog de derby tegen Donk.  Beide ploegen hebben niets meer te winnen of te verliezen.  Maar het is duidelijk dat gans FCE gebrand is op een revanche na de nederlaag op hun patatttenveld van eind vorig jaar. Dus supporters allen op post voor een knaller als afsluiter van dit seizoen.

FC Ekeren :  Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Jalloh Ibrahim - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren (81'  Huybrechts Niels) - Sabbour Nabil - Van De Weyer Yens (81' De Buysscher Tom)- 14 Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Janssens Simon (81'Ibens Kilian)

Reserve : Palmers Kyan

Doelpunten :  KFC Schoten : 60' Saâdouni Anass - 82' Van Den Reeck GianniK

FC Ekeren : 3' Dingemans Joren - 17' Van De Weyer Yens - 44' Dingemans Joren - 50'       Rutten Jonas - 68' Sabbour Nabil - 78' Lambrechts Niels