Loenhout SK - FC Ekeren  2 - 1

 Eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was een verplaatsing naar Loenhout dat netjes op een mooie 2de plaats staat in de huidige rangschikking. Thuis kregen we van die kerels een weliswaar fel  overdreven maar daarom niet minder pijnlijke 0 – 4 nederlaag aangesmeerd. We hadden vandaag ook te kampen met tal van afwezigen en het zou dus sowieso een zware klus gaan worden. Enkele trouwe Antwerp maar ook FCE supporters hadden hun kameraden opgetrommeld en waren al in de voormiddag afgezakt naar Loenhout om daar de lokale horeca een extraatje te bezorgen. Met bengaals vuurwerk er boven op maar in een opperbeste sfeer zorgden zij voor de nodige ambiance. Dat hadden de supporters van Loenhout (en ook de onzen) nog niet meegemaakt. 

 

De wedstrijd zelf dan verliep de 1ste helft vrij evenwichtig. Onze noodploeg was helemaal niet onder de indruk van het gebeuren en zorgde voor de eerste schermutselingen voor het Loenhoutse doel, tot echt uitgespeelde kansen leidde dit evenwel niet. Maar net als in de heenwedstrijd kregen we te maken met een heel volwassen tegenstrever die rustig zijn moment afwachtte en ja ook nu was het weer van dat. Eén moment van onoplettendheid, bal achter de verdediging, een koele afwerking en op het half uur 1 – 0 in het krijt. Wij even van slag en Loenhout dat zijn kans zag om de wedstrijd vroegtijdig in een definitieve plooi te leggen. Pieter zorgde er evenwel voor dat hun 2de kans in de wedstrijd geen 2de doelpunt werd. 

 

We moesten dus gaan rusten met een onverdiende 1 – 0 achterstand maar wel met het gevoel dat er hier nog iets te rapen viel. Ook de 2de helft hadden we licht overwicht maar buiten één mooie gelegenheid een kwartier voor affluiten, slaagden we er niet in om voor echt gevaar te zorgen. De scheids die ook geen al te beste namiddag had besloot dan maar even de hoofdrol te gaan opeisen. 2 onschuldige voetzoekers waren voor hem voldoende om de match 10 minuten voor het einde stil te leggen en de spelers naar binnen te sturen. Hilariteit alom bij vriend en tegenstrever want het oogde inderdaad allemaal zo onschuldig. De jongens van Loenhout hadden zich niet laten indommelen en konden kort na de herneming met een 2de doelpunt de zege veilig stellen. Onze eer redder via Pascal kwam te laat om nog een puntje uit de brand te slepen. 

 

Al bij al een verdienstelijke wedstrijd van onze jongens maar daar kopen we niets voor. Met het zware programma dat ons te wachten staat zou een overwinning volgende week op KFC Poppel heel welkom zijn. Duimen maar en ….

 

 

 

Tot Zondag !!!

Robbie

FC Ekeren :  Gysels Pieter - Rutten Jonas (77' Sabbour Nabil) - Callens Andy - Jalloh Ibrahim (45' Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah) - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - Sabbour Morad  87' De Schutter Nils) - Volant Pascal - Van De Weyer Yens - Maes Yorchen -Janssens Simon

Reserve :

 

Doelpunten : Loenhout S.K.:  33' Voca Endrit - 88' Verreet Geert

                        F.C. Ekeren:      90' Volant Pascal