Mariaburg VK - FC Ekeren (B)  1 - 2

 

Vandaag stond de dichte verplaatsing naar Mariaburg op het programma en dat moesten we zien te klaren met een werkelijk onuitgegeven elftal. Toch spijtig dat we een 2de maal op rij moesten forfait geven met de B-reserves en dat de jongens die overgeheveld werden naar de A-reserves nu stilaan in de meerderheid aan het geraken zijn. Dus een speciaal dankwoordje voor deze jongens want het is niet evident om met zoveel tegelijk deze “overstap” te maken. 

 

We begonnen er met volle moed aan en versierden het 1ste halfuur ook enkele mooie kansen en hadden we er daar 1tje of meer van kunnen benutten dan zou dat waarschijnlijk een extra stimulans gegeven hebben. Maar zoals zo dikwijls eindigde dit “als verhaal” met het spreekwoordelijk deksel op de neus want de thuisploeg die nog geen kans bijeen had gespeeld kwam op het half uur even onverwacht als onverdiend op voorsprong. Slap verdedigen bij een hoekschop en bingo 1 – 0. Onze jonge jongens toch wat aangeslagen en niet echt bij machte om nog voor de rust een extra vuist te maken, met een onterechte 1 – 0 tussenstand als gevolg. 

 

Met volle moed begonnen we aan de 2de helft maar moesten al snel constateren dat een paar jongens een beetje te kwistig met hun krachten hadden omgesprongen, daarbij nog 2 blessures met als resultaat dat we geen verdere wissels konden doorvoeren. Toch kwamen we gelijk via Saeed, die al enkele malen afgefloten was geweest voor buitenspel, maar die halverwege de 2de helft randje buitenspel toch mocht doorgaan en beheerst afwerkte. Onze beste pijlen waren evenwel verschoten en nadat Dante ons al met enkele uitstekende reddingen had moeten recht houden, moest hij zich enkele minuten voor affluiten toch gewonnen geven. 

Nipte nederlaag dus maar toch een meer dan verdienstelijke wedstrijd van de onzen, nu vrijdagavond gaan we op bezoek bij de vrienden uit Kalmthout.

 

Robbie onvermoeibaar met de pen

 

FC Ekeren : Morel Dante - Akkermans Maxim - Stoffels Francis - Ibens Kilian - Al Mansoori Saeed Sami Mane - Abdi Mohamud Abas - Palmers Kyan - Hemmerechts Glenn - El Mahboub Marouane - Verbaenen Mike- Van Tilburg Takitos - Huybrechts Niels - De Buysscher Tom