Mariaburg VK - FC Ekeren B   1 - 2

De buren uit Mariaburg waren het 2de luik van de 3 wedstrijden die we absoluut niet mogen verliezen en eigenlijk moeten winnen om in de running te blijven voor de oppergaai. Omwille van enkele gekwetsten en geschorsten voor het 1ste elftal was onze selectie kwalitatief toch iets minder dan deze van de afgelopen weken. Toch hadden we met deze 13 jongens er alle vertrouwen in om ook deze opdracht tot een goed einde te brengen. Onder een kil herfstzonnetje konden we eraan beginnen op een gloednieuwe kunstgrasmat.

Mariaburg begon redelijk dominant aan de wedstrijd maar gaandeweg begon de geplande tactiek door de sijpelen bij de onzen en kregen we de wedstrijd aardig onder controle en al vroeg in de partij waren we zelfs op voorsprong gekomen. Niet toevallig was het een heel alerte Ibra die er als de kippen bij was om een te korte terugspeelbal te onderscheppen, de doelman te omspelen en netjes binnen te duwen. Mariaburg voerde de druk op maar kon de rest van die 1ste helft enkel dreigen na enkele twijfelachtige tussenkomsten van Bonu. Geen verwijt, wel heel veel dank dat hij ons opnieuw kwam depanneren nadat onze nieuw aangeworven doelman al bij zijn 1ste selectie zijn kat stuurde. We bleven uiteindelijk overeind en konden met een gevleide 0 – 1 voorsprong gaan rusten.

De 2de helft beloofde nog een zware dobber te gaan worden. Maar we waren weer heel opportunistisch want ook onze 2de deftige kans was meteen bingo. Ibra stuitte eerst nog op de doelman maar Jonas kon de rebound beheerst binnenduwen met tot gevolg een extra speling die we zouden kunnen gaan gebruiken. Want vanaf de 0 – 2 werd het al snel een beetje van pompen of verzuipen, maar tot onze grote opluchting stond Bonu nu ineens wel heel alert en goed te keepen tot wanhoop van de thuisspitsen. Mariaburg lukte een kwartier voor affluiten nog wel de aansluitingstreffer maar het bleef uiteindelijk bij een al bij al verdiende 1 – 2 overwinning.

Voila opdracht volbracht in een moeilijke wedstrijd dus proficiat jongens. Volgende week volgt dan de zwaarste opgave tegen het blijkbaar weer ongenaakbare Kaart. Mits winst doen we evenwel weer volop mee.

Tot Zaterdag !!!

FC Ekeren : Mendy Bonu - El Mahboub Marouane - Issifou Frans - Van Der Velden Xeno - Mandé Ruben -Huppertz Mauritz - Akkermans Maxim - Ibens Kilian - Roemer Marcus - Abdi Mohamud Abas - De Pater Yannick - Maes Jonas - Jalloh Ibrahim