K. Meerle FC - FC Ekeren  1 - 1

De eerste verplaatsing van dit seizoen was naar het verre Meerle, één van die gezellige clubjes gelegen juist voor de Nederlandse grens. Vorig jaar gingen we daar nipt winnen, maar zij kwamen dan weer bij ons winnen. Een club ook waar niet al teveel transfer bedrijvigheid is, we wisten dus ongeveer wat ons te wachten stond.

Al naar 3 minuten was er opschudding toen de lokale keeper zich onschuldig verstapte en zich even later met een enkelblessure moest laten vervangen. Bleek dat hun reserve keeper ook gekwetst was en dat er nu dus een veldspeler in het doel moest plaats nemen. We begonnen redelijk overtuigend aan de partij en het was dan ook niet geheel onverwacht dat Niels ons na een scherpe counter op voorsprong kon brengen. Diezelfde Niels verzuimde even later de partij vroegtijdig in een waarschijnlijk definitieve plooi te leggen, zijn lob hobbelde naast de paal buiten. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg, na knullig uitverdedigen van ons, zowaar langszij. De 1 – 1 ruststand was tegen deze zwakke tegenstrever ronduit teleurstellend maar we hadden wel het gevoel dat we in de 2de helft de klus zouden klaren.

Niets was minder waar want in de 2de helft zakte het niveau van de wedstrijd en dan zeker ons niveau naar een bedenkelijk laag niveau. Niets lukte nog en we slaagden er nauwelijks in de lokale doelman, die dus eigenlijk geen doelman was, op de proef te stellen. Tot onze verbazing was het zelfs de thuisploeg, die wel in hun kansen moesten gaan geloven, die voor het eindoffensief zorgde. Het was nog bibberen en beven met nog een bal op de deklat voor een goed leidende scheids een einde maakte aan deze wanvertoning.

Er volgt nu een 2-luik thuis en daarin zal het absoluut beter moeten willen we niet meteen in de kelder van het klassement belanden.

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - Palmers Yannick - Callens Andy - Dingemans Joren - Lauryssens Matthew  - Wongphrom Theeradon (81' Sabbour Nabbil) - Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah - Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Collin Fernand (57' Janssens Simon)

Reserve  : Van Herck Toon - Stoffels Francis

Doelpunt : 35 ' Lambrechts Niels