Sint Jozef - FC Ekeren  0 - 3

 

Laatste verre verplaatsing dit seizoen en wel naar St Jozef Rijkevorsel, een ploeg die we in de heenwedstrijd relatief gemakkelijk konden opzij zetten, en die het bijzonder moeilijk zal krijgen om zich te handhaven in 3de provinciale. Bovendien moesten ook zij vandaag tal van gekwetsten missen, iets waar wij stilletjes aan gewoon geraken. Op naar een volgende 3-punter, dat was alleszins de bedoeling.  

 

Het werd al snel duidelijk dat we met niets minder dan 3 punten mochten content zijn deze namiddag. Ibra ontpopte zich al snel tot een echte gesel voor de veel te trage en logge lokale verdediging en al na 10 minuten zette hij Joren op weg naar een vroege voorsprong, maar de doelman kon nog redding brengen. Op het kwartier was diezelfde Ibra er wel als de pinken bij om een poging van Matthew over de lijn te duwen. 0 – 1 dus , nog wel even vermelden dat we net daarvoor een heet standje hadden gehad voor ons doel, maar zoals later zou blijken was dit het enige moment van de namiddag dat Pieter zich even zenuwachting moest maken. Spijtig genoeg begonnen er bij ons ook onzuiverheden in het spel te sluipen en verzuimden we het om nog voor de rust de zaak helemaal te klaren. 

 

Onze jongens begonnen de 2de helft met een donderspeech op zak met een dus te krappe voorsprong. Maar het speechke had wel zijn effect gehad want vanaf de 1ste minuut ging het tempo fors omhoog en al snel kraakte St Jozef in al zijn voegen. Enkel minuten later was het dan ook al raak toe Yens een knappe door hem opgezette aanval via een tussenstop zelf kon netten. Wat dan volgde was een resem aan kansen die ofwel strandden op paal en lat of werden gekeerd door de lokale doelman, zowat de enige tegenstrever op niveau. 20 minuten voor tijd kon Ibra dan een knappe strakke voorzet van Niels binnen duwen om even later onder luid applaus te worden vervangen. Vooral de lokale verdedigers waren hiermee tevreden, eindelijk verlost van die kleine kwelduivel. We hadden nog wel wat verder kunnen uitlopen maar blijkbaar vonden de onzen het genoeg met als resultaat een heel gemakkelijke 0 – 3 overwinning.  

 

We blijven staan  op plaats 7 maar met Kaart als enige winnaar van de top 6 sluipen we alsmaar dichter naar die fel begeerde 5de plaats, daar zijn we zeker nog niet maar zolang we blijven winnen is alles nog mogelijk. Dosko is in principe de volgende haalbare kaart.

 

 

Robbie 

 

Tot Zondag !!!

FC Ekeren : Gysels Pieter - Rutten Jonas - Callens Andy - Lauryssens Matthew - Dingemans Joren - De Schutter Nils (83'  Stoffels Francis) - Jalloh Ibrahim (70'  Al Balahi Hamzah-Hayder -Hamzah)  - Van De Weyer Yens - Lambrechts Niels - Maes Yorchen - Janssens Simon (76' Sabbour Nabil)

 

Reserve : Morel Dante (Doelman)

 

Doelpunten : F.C. Ekeren: 16' Jalloh Ibrahim - 49' Van De Weyer Yens - 69' Jalloh Ibrahim