Onze 1ste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was de verplaatsing naar de vrienden van KSK. Sowieso een aartsmoeilijke verplaatsing en nu leek het ons met al die geschorsten en geblesseerden een quasi onmogelijke opdracht te gaan worden. In voetbal is alles mogelijk dus was er toch die stille hoop dat het misschien toch wel zou loslopen.

Niet dus, de 1ste minuut al kregen we de kans om op voorsprong te komen maar 7 minuten later had KSK al netjes orde op zaken gesteld. Defensief geblunder werd vlotjes afgestraft en met 2 heerlijke treffers was het dus al snel game over. Vanaf dan werd het eigenlijk een kat en muis spelletje. De thuisploeg bepaalde het tempo en wanneer dat even de hoogte in ging was het voor onze onuitgegeven verdediging bibberen en beven geblazen. De thuisploeg verzuimde nog voor de rust de klus te klaren en de 2 – 0 ruststand weerspiegelde dan ook amper het niveauverschil.

De 2de helft leek dan ook een overbodige calvarietocht te gaan worden. Kregen wij dan geen kansen ??? Toch wel maar Niels kon na een mooie individuele actie net niet de aansluitingstreffer scoren. Verdiend zou het niet geweest zijn maar misschien had het toch voor wat onrust gezorgd bij de dominante maar ook wat nonchalante thuisploeg. Dom balverlies even later werd evenwel weer genadeloos afgestraft. Het thuispubliek kraaide van de pret na nog 2 heerlijke treffers en daar kon de “eer redder” via Henri weinig verschil in brengen.

De wedstrijd die we op papier niet konden winnen werd dus ook verloren. Nu volgt volgende week een echte 6 punten wedstrijd tegen jawel mede “rode lantaarn drager” Willebroekse. De wedstrijd van de laatste kans zou ik er niet meteen van maken maar toch … als we niet definitief in de kelder van het klassement willen belanden moet er gewoonweg gewonnen worden, hopelijk zijn we dat nog niet volledig verleerd.

Komaan FCE we moeten er met zijn allen tegenaan !!!