Na de knappe overwinning van vorige week tegen Tisselt leek het moment daar om met het bezoek van hekkensluiter Broechem, een mooie stap richting behoud te zetten.  Onze sympathieke tegenstrever was ook met een mooie delegatie ingegaan op onze uitnodiging voor het etentje voor aanvang van de wedstrijd, waarvoor dank. Daar kregen we, niet verwonderlijk natuurlijk na hun ook knappe overwinning van vorige week tegen Turk Sport, te horen dat ze terug volop geloofden in het behoud. Het leek dus voor beide ploegen een “alles of niets” spel te gaan worden.

Misschien had het duel helemaal niet mogen doorgaan, want een heuse stormwind maakte voetballen bijna onmogelijk. De scheids twijfelde maar besloot om de wedstrijd uiteindelijk toch te laten starten. Misschien lag het ook wel aan de wind want de vlam zat meteen in de pijp en halverwege de 1ste helft stond het al 2 – 2.  Tweemaal kwamen we op achterstand, de 1ste maal na penalty toen Pieter de bezoekende spits foutief moest stuiten na een te korte terugspeelbal, een 2de maal was hij kansloos op een afgeweken schot. Telkens weer werd die achterstand snel teniet gedaan door wie anders dan Joren waarvan zijn 1ste doelpunt ook uit strafschop. De rest van de 1ste helft profiteerden we te weinig van ons windvoordeel. Alleen een harde knal van Simon op de paal zorgde nog voor gevaar. We moesten dus gaan rusten met een niet echt geruststellende 2 – 2 stand.

We begonnen goed aan de 2de helft en Broechem kon daar met zijn chaotisch uitverdedigen weinig tegenoverstellen. Op het uur kon Wesley na een mooie individuele actie strak voorzetten en een fenomenale Joren scoorde meteen zijn 3de van de namiddag. Dat de schaapjes nog niet op het droge waren was duidelijk en dat lag niet alleen aan het weer, maar toch hadden we het gevoel dat dit meer mocht mislopen. Maar mislopen dat deed het wel en hoe !!! Broechem kreeg nauwelijks een kans bijeen gevoetbald, maar geen nood voor hen, daar zorgden wij wel voor. 2 maal werden we nog genekt op een stilstaande fase na wel heel slap verdedigen, en tot eenieders verbazing gingen we finaal met 3 – 4 de boot in. Joren 3 maal gescoord, Pieter 4 doelpunten tegen en geen bal moeten pakken. Hoe frustrerend kan het zijn en niet alleen voor onze 2 toppers natuurlijk.

Nu wordt het wel heel moeilijk maar zolang het mathematisch kan moeten we ervoor blijven gaan. Zondag volgt een moeilijke uitwedstrijd maar daarna volgen nog 3 “haalbare” duels, maar die term durf ik nog nauwelijks te gebruiken. Komaan jongens we moeten met zijn allen alles blijven geven.