Het doek is gevallen en we hebben het dus niet gehaald. Er waren nogal wat voorwaarden vereist om alsnog het behoud te kunnen tewerkstellen. 1ste vereiste was natuurlijk winst vandaag op het veld van Burcht Sport en die kwam er zonder al teveel problemen. We kregen dan ook een super gemotiveerd FCE aan de aftrap tegenover een tegenstrever die duidelijk in “einde seizoen” modus opereerde. Een furieus begin werd al snel bekroond met een prachtige pegel van Hamzah in de winkelhaak. Enkel de onverwachte gelijkmaker na een zeldzame hapering in onze verdediging zorgde nog voor enige onrust, maar nog voor de rust kon een wel heel bedrijvige Hamzah Joren aanspelen die rustig binnen duwde. Uit de resem aan kansen die we de 2de helft bijeen voetbalden kon enkel Niels er één benutten op het uur. 1 – 3 eindstand en opdracht volbracht dus ware het niet dat achteraf zou gaan blijken dat het gemis van al die kansen ons nog zuur zou opbreken.

 

Nagelbijtend wachten was het op de andere uitslagen maar na wat foutieve hoopgevende info kwam dan toch het harde verdict. Zowel Turk Sport als Bonheiden lukten in de absolute slotminuut de gelijkmaker wat betekent dat we op plaats 14 eindigen met gelijke punten maar een slechter doelpuntensaldo dan Bonheiden. Exact 3 doelpunten verschil en die extra 3 doelpunten zaten er beslist in vandaag.

 

Maar laat het duidelijk zijn het is niet vandaag dat we de zaak verliezen. Na een heel zwakke 2de periode in het kampioenschap werd al snel de conclusie gemaakt dat we met deze kern tekort schoten in 2de provinciale maar een sterke 3de periode heeft deze stelling volledig ontkracht en dus blijven we met zijn allen met een heel wrang gevoel zitten. Iedereen zal wel zijn verklaring hebben waar en waarom en hoe het misliep maar dat is praat achteraf. Het heeft dan ook weinig zin om hierover een polemiek te beginnen, het uiteindelijk resultaat kunnen we toch niet meer wijzigen.  Maar dat wil niet zeggen dat we met zijn allen en sommigen in het bijzonder niet eens voor de spiegel moeten gaan staan en de nodige lessen moeten trekken naar de toekomst toe. Volgend seizoen starten we dus in 3de provinciaal met volle moed en een resem nieuwe spelers laten we daar met zijn allen maar naar uitkijken.

 

 

Voor alle trouwe lezers nog een zalige vakantie en tot gauw.

 

Robbie trouwe supporter en schrijver.