K. Groen Rood Katelijne - FC Ekeren

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was voor onze kersverse 2de provincialer de verplaatsing naar Katelijne. Een ploeg die na een verblijf van een 5-tal jaar in 1ste provinciale vorig jaar toch de tuimeling terug naar 2de niet kon vermijden. Het hoeft natuurlijk niet gezegd dat dit voor ons een serieuze test ging worden. Bovendien moesten we onze sterkhouder bij uitstek, Joren, missen wegens kwetsuur. Dus echt helemaal gerust waren we er niet in, om het zacht uit te drukken. 

De 1ste helft moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Echt academisch ging het er niet echt aan toe en de thuisploeg probeerde veelal met lange ballen hun snelle buitenspelers te bereiken. Tot veel uitgespeelde kansen kwamen ze niet maar het dient gezegd het doelpuntje hing toch in de lucht. Maar onze jongens stonden sterk en heel attent te verdedigen op de te talrijk stilstaande fases. Die vaak onnodige foutjes moeten eruit want de bal zal niet altijd goed blijven vallen voor ons. Dat ene doelpuntje waarvan sprake viel dan nog bijna aan de overkant toen we de  heerlijk getrapte vrije trap van Andy via binnenkant paal terug het veld in zagen dwarrelen. De herneming Van Wesley vanuit een heel scherpe hoek belandde in het zijnet. Met de 0 – 0 ruststand mochten we al bij al toch tevreden zijn. 

Na een tactische aanpassing tijdens de rust kregen we het zaakje al snel onder controle in de 2de helft. De thuisploeg ging ietwat te naarstig op zoek naar de openingstreffer maar kwam nog nauwelijks aan kansen toe. Integendeel, nog voor de 2de helft halverwege was, konden we Niels na knappe assists van Matthew en Hamzah 2 maal alleen afzonderen voor de bezoekende doelman. Telkens was het bingo, afwerken aan 100 pct heet dat dan. Even leek een knullige tegentreffer nog roet in het eten te gooien, maar al bij al hielden we redelijk gemakkelijk stand. Ook dankzij een uitstekend leidende ref die zich niet liet vangen door de lokale spitsen die plotseling last hadden van de vallende ziekte. We vergaten wel de klus helemaal te klaren en daarom was het toch bibberen tot het eindsignaal. 

Prachtprestatie van onze jongens die zich echt de ziel uit het lijf hebben gelopen. Mooie opener en we mogen trots zijn op deze eerste 3-punter. Volgende week komen onze vrienden uit Kalmthout op bezoek. Ook zij hebben hun debuut tegen die andere nieuwkomer Turk Sport niet gemist. Weer een zware dobber, maar er zullen er dit jaar niet veel andere zijn, vrees ik. 

 

Tot Zondag !!!