FC Ekeren - KSK Kalmtout

De tegenstrever in onze 1ste thuiswedstrijd was niemand minder dan Kalmthout Sk, de ongenaakbare kampioen van vorig jaar, een ploeg die danig versterkt is om ook een reeks hoger vlotjes te kunnen meedraaien. Opnieuw een zware dobber dus, maar na de onverwachte opsteker van vorige week en met de wetenschap dat onze captain terug kwam uit blessure, begonnen we er toch met het nodige vertrouwen aan. Met Jens en Jonas, beiden afwezig, moesten we achteraan wel 2 absolute sterkhouders missen.

KSK begon als een wervelwind aan de partij en deed ons vanaf minuut 1 naar adem happen. Gelukkig voor ons strandde hun 1ste uitmuntend uitgespeelde kans op de paal. Nog een geluk dat onze voorzitter zaterdag de verf breed uitgesmeerd had op de doelpaal anders waren we misschien al direct op achtervolgen aangewezen geweest. Vreemd genoeg doofde het vuur van de bezoekers al heel snel en lieten zij ons probleemloos in de wedstrijd komen. Buiten het 1ste kwartier was het dan ook gans Ekeren dat de klok sloeg in de 1ste helft. Op minuut 20 werd een aarzelend uitkomende bezoekende doelman een 1ste maal gevloerd door Joren. Enkele minuten later assist van Joren aan Niels die beheerst afwerkte. De verbouwereerde bezoekers keken plots tegen  een 2 -  0 achterstand aan. De verwachte reactie bleef uit en Niels verzuimde het om de bezoekers op een quasi onoverbrugbare 3 -0 achterstand te plaatsen nog voor de rust. “Onoverbrugbaar” is een relatief begrip dat zou al snel gaan blijken.

KSK begon met verse moed aan de 2de helft maar weer was het Joren die met zijn 2de kopbaldoelpunt de tegenstrever definitief KO leek te kloppen. 2 minuten later konden de bezoekers echter al milderen. Die heropflakkering leek van korte duur toen ook Niels enkele minuten later op aangeven van jawel ….  zijn 2de kon scoren. Maar ook nu konden de bezoekers direct tegenscoren. Met nog altijd 20 minuten te scoren kregen we nu echt een knotsgekke partij te zien. De bezoekers die er terug vol in geloofden drukten ons met de rug tegen de muur en wij vergaten plots om de counter te gaan zoeken tegen een tegenstrever die alle mogelijke risico’s daartoe nam. Kansen waren er nog genoeg voor de bezoekers maar gelukkig voor ons kwam hun aansluitingstreffer te laat, hoewel een uitstekend leidende ref hen nog de nodige overtime gunde.  Het bleef uiteindelijk bij een verdiende 4 – 3 overwinning na een ware propaganda wedstrijd.

Heel knappe prestatie van onze jongens maar niemand zal het mij kwalijk nemen dat we de prestatie van Joren nog even in de verf zetten, en misschien hadden de jongens van Kalmthout toch wat beter moeten luisteren naar hun coach die zijn stem schor krijste met de boodschap om “Dingemans” in het oog te houden. Want ja met 2 doelpunten en evenveel assists was “Dingemans” echt wel de man van de match.

Voila, ongelooflijk maar waar we staan met 6 op 6 mooi mee aan de leiding. Hopelijk kunnen we de flow nog een beetje aanhouden en nog wat punten mee scharrelen de volgende weken.  Toegegeven, het zit ons ook allemaal een beetje mee, maar dat doet niets af aan onze verdienste om er het maximum uit te halen. Proficiat Boys !!!