FC Ekeren - KFC Ranst

Vandaag kregen we Ranst op bezoek. Sympathieke mensen waar we voor aanvang van de wedstrijd met een hapje en een drankje al uitgebreid mee kennis konden maken. Maar tevens een sterke tegenstrever die hun eindronde ambities niet onder stoelen of banken steken. Na het spektakelstuk tegen Kalmthout sloeg het aantal toeschouwers wat tegen maar daar zal het “hondenweer” wel iets mee te maken hebben gehad.

Joren liet het in ieder geval niet aan zijn hart komen want die knikte de 1ste minuut een afgeweken voorzet van Hamzah of was het Andy? al meteen binnen. Meteen de 4de keer in 4 wedstrijden dat we de openingstreffer voor onze rekening nemen. De jongens van Ranst waren niet echt aangeslagen en probeerden meteen de scheve situatie recht te zetten, dat leidde tot een reeks vrije trappen en hoekschoppen maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze nauwelijks. Die uitgespeelde kans kregen ze van ons, na knullig balverlies in het middenveld, in geschenkverpakking. Het dient gezegd dat namen ze in dank aan en Pieter was kansloos op de schuiver naast de paal. We waren toen netjes halverwege de 1ste helft en de rest van die 2de helft verliep gelijk opgaand. Na een ongeziene scrimage voor het bezoekende doel verzuimden we wel tot 4 maal toe om die 2 – 1 op het bord te laten schrijven.

De 2de helft eiste Ranst veelal de bal op maar onze attente verdediging bleef vlot overeind. De mooiste kansen waren sowieso voor ons maar de deklat hield Joren van de overwinningsgoal en een uitstekend leidende ref maakte misschien wel die ene voor ons fatale fout door geen strafschop te fluiten toen een goed ingevallen Ibra enkele minuten voor tijd op een wel heel verdachte wijze van de bal werd gezet. Het bleef dus bij dat 1 – 1 gelijkspel waar uiteindelijk beide ploegen best tevreden mee waren.

Sterke wedstrijd van onze jongens die zich uitstekend herpakt hebben na de ietwat mindere prestatie van vorige week op Willbroekse. Zondag volgt dan de verplaatsing naar Walem, die staan netjes naast ons geklasseerd, dat belooft dus weer spannend te gaan worden.

Zo als altijd van op de eerste rij met de scherpe pen Robbie