FC Walem - FC Ekeren

Vandaag moesten we weer op stap naar het Mechelse, ditmaal was het voor ons onbekende Walem de tegenstrever. Omwille van de aanleg van een nieuw grasveld hadden zij hun eerste 2 thuiswedstrijden omgewisseld. Het leek ons dan ook vrij logisch dat de thuisploeg extra gemotiveerd was om hun 1ste echte thuiswedstrijd tot een goed einde te brengen.

Minder logisch was het om te zien hoe slap en lusteloos wij aan de partij begonnen en het duurde dan ook slechts enkele minuten of we kregen de rekening al gepresenteerd. Geheel in lijn met onze prestatie kreeg thuisploeg de 1 – 0 op een presenteerblaadje aangeboden. Het liep voor geen meter die ganse 1ste helft en we slaagden er totaal niet in om het tij te doen keren tegen een al bij al weinig imponerende tegenstrever. Nog erger was dat we in de helft 2 van onze sterkhouders Yens en Andy met een blessure zagen uitvallen en het valt te vrezen dat we zeker Yens voor lange tijd zullen kwijt zijn. Dus niet echt verwonderlijk dat we moeite bleven hebben om in de wedstrijd te komen en 5 minuten voor de rust kon de thuisploeg na een snedige counter voor de 2de maal scoren. Net voor de rust pakte de thuisdoelman dan uit met een prachtige redding en zagen we de herneming van  Lennert op de doelpaal uiteenspatten,  geen (onverdiende) aansluitingstreffer dus.

Toch had die ene actie ons moed gegeven en begonnen we heel wat beter aan de 2de helft. Maar ook nu besloot Wesley na een prachtactie op de paal. Er zijn zo van die dagen … We bleven naarstig op zoek gaan naar de nu welverdiende aansluitingstreffer maar het was de thuisploeg die met een 3de doelpunt het laken definitief naar zich toe trok. Even bracht een tegendoelpunt van Joren op voorzet van Simon nog hoop, maar na een tumultueus slot besloot de scheids er vroegtijdig de brui aan te geven.

Verdiende overwinning voor de thuisploeg en erger nog dan die verliespunten zitten we nu met 2 waarschijnlijk langdurig gekwetsten. Bij deze spoedig herstel gewenst Yens en Andy. De anderen zullen de mouwtjes wat extra moeten opstropen vrees ik want volgende week krijgen we het wel imponerende Hoboken op bezoek.

Robbie de inkt vloeide moeilijk uit mijn pen.