Vandaag kwam het verre Walem op bezoek, een ploeg die op een aardige 5de plaats staat gerangschikt. In de heenwedstrijd waren we redelijk kansloos maar toen hadden we dan ook af te rekenen met heel veel brute pech, eerst de blessure van Andy al vroeg in de wedstrijd en later dan nog de zware blessure van Yens. Maar voor alle duidelijkheid die mannen waren ook echt wel beter. Ook nu was er brute pech mee gemoeid want Henry moest zich op de laatste moment ziek afmelden. Het was dus weer schuiven geblazen en hopen dat het toch los zou gaan lopen want de nood aan punten wordt alsmaar groter.

We begonnen vrij degelijk aan de wedstrijd waarin al snel te merken was dat de bezoekers aardig wat technisch surplus in de ploeg hadden maar dat werd door de onzen gecompenseerd met de nodige inzet. De wedstrijd kabbelde dan ook aardig over en weer tot op het half uur na een mooi opgezette aanval Niels Matthew kon bedienen die beheerst binnen duwde. We stonden dus zowaar op voorsprong en dat was al een hele tijd geleden. Lang konden we er niet van profiteren want enkele minuten later leden we dom balverlies op het middenveld en de vlijmscherpe counter leverde voor de bezoekers meteen de gelijkmaker op. Toch weer een serieuze opdoffer die we te verwerken kregen net voor de rust. Het bleef bij die 1 -1 ruststand ook omdat een heerlijke omhaal van Joren centimeters naast ging.

De 2de helft was het hinken op 2 gedachten, dat ene punt dat in principe te weinig is proberen veilig te stellen of vol gaan voor de 3 punter in de wetenschap dat de tegenstrever loerde op die volgende dodelijke counter. Uiteindelijk was het de scheids die met een aantal vreemde beslissingen de hoofdrol opeiste het 1ste half uur van de 2de helft. Het laatste kwartier kregen we terug de vlam in de pijp met eerst de bezoekers met een niet te missen kans die toch naast werd besloten en vlak voor affluiten een poging van Joren die strandde op het doelhout. Het bleef dus bij een billijk gelijkspel, maar toch hadden we het gevoel dat mits een beetje meeval we een 3punter hadden kunnen thuis houden.

De toestand blijft dus uiterst zorgwekkend en dan hebben we volgende week nog een bezoekje bij de leiders uit Hoboken op het programma staan, daar dan maar voor de verrassing zorgen he.