FC Ekeren - RVC Hoboken

Vandaag kwam Hoboken op bezoek. Een ploeg die al enkele jaren meedingt naar de prijzen in 2de provinciale en dit seizoen door velen genomineerd als de uitgesproken titelkandidaat. Scout Luc kon dit enkel beamen want hij was vorige week ooggetuige van de pandoering die Turk Sport om de oren kregen, een niet eens overdreven 5 – 0. We waren dus gewaarschuwd !!!

Exact 1 minuut waren we aan het spelen toen Pieter licht gehinderd de bal toch keurig kon plukken na hoekschop. Fluitsignaal van de scheids, foutje gefloten op Pieter dacht vriend en vijand, maar neen de scheids legde de bal op de stip. Maar ook de bezoekende strafschopnemer van dienst was blijkbaar verbaasd over zoveel onrecht en knalde de penalty een meter over. Recht geschied en geen pijnlijke vroege achterstand. Vanaf dan ging de wedstrijd vlotjes over en weer maar het was duidelijk dat de bezoekers toch over meer technische bagage beschikten dan wij, met als resultaat dat Pieter toch wat meer aan de bak moest dan zijn overbuur. Hij klaarde de klus netjes maar was enkele minuten voor de rust toch kansloos toen de bezoekende spits ongehinderd tegenvoets kon binnen koppen.  Heel vervelend om op zo een moment op achterstand te komen tegen deze sterke tegenstrever.

We begonnen toch met volle moed aan de 2de helft, de bezoekers plooiden terug en wij kregen alsmaar meer greep op de wedstrijd. Helaas bewees de scheids dat zijn flater van de 1ste minuut niet zo maar een toeval was, want steevast floot hij alle twijfelgevallen in het voordeel van de bezoekers. Een overduidelijke hands in de grote rechthoek in de 1ste helft en een 2de weliswaar meer betwistbare fase in de 2de helft werden kordaat weggewuifd. Kansjes waren er nog langs beide kanten. Het dichtst bij de toen stilaan verdiende gelijkmaker kwam Jonas, maar zijn knal enkele minuten voor tijd strandde op de vuisten van de bezoekende doelman. Zonder ons ook maar 1 minuut extra te gunnen floot een wel heel partijdige ref af na exact 90 minuten.

Bij deze geraakt onze bonus dus al bij al snel opgebruikt. Zondag volgt dan nog de zware verplaatsing naar Zwijndrecht, maar daarna zullen we toch terug punten moeten gaan sprokkelen tegen de ploegen uit de onderste regionen als we daar ook niet willen belanden tenminste. Kop op jongens want de prestatie van afgelopen zondag mocht er best zijn, dat de man in het zwart daar geen respect voor had, is natuurlijk heel spijtig te noemen.

Ontroostbaar reporter terplaatste Robbie