Verbroedering Zwijndrecht - FC Ekeren

Vandaag moesten we de plas over naar linkeroever om daar Verbroedering Zwijndrecht te gaan bekampen. Een ploeg die na enkele jaren 1ste provinciale toch de duik naar 2de moest maken, wel met het idee om zo snel mogelijk terug te keren en ze stonden ook op een mooie 3de plaats geklasseerd. Omwille van familiale toestanden kon jullie nederige journalist de verplaatsing niet mee maken. Het korte verslag dat volgt is dus allemaal “van horen zeggen” en zal dus logischer wijze van mindere kwaliteit zijn dan jullie gewend zijn.

 

De 1ste helft moesten we onze meerdere erkennen in een technisch duidelijk betere tegenstrever, maar met de nodige dosis geluk en een uitstekende Pieter konden we toch gaan rusten met een gevleide 0 – 0 tussenstand.

 

Hoewel de 2de helft meer gelijk op ging slaagde de thuisploeg er nu wel in om te scoren. Na een zeldzame misser van Pieter, waar ze de score mee konden openen, klommen ze snel naar een  2- 0 voorsprong. De aansluitingstreffer van Niels leek ons maar even hoop te brengen want even later, een tiental minuten voor tijd, bedroeg het verschil opnieuw 2 doelpunten. Maar de thuisploeg had toen duidelijk zijn beste pijlen verschoten en een fysiek sterker en wilskrachtig Ekeren begon de kansen op te stapelen en kon via Hamzah en Joren uit strafschop in de allerlaatste seconde toch nog onverhoopt een gelijkspel uit de brand slepen.

 

Knappe prestatie jongens en nu volgende week volle bak tegen de buren uit Brasschaat. Mits winst zitten we dan weer perfect op schema.

 

 

 Tot Zondag !!!

 

Robbie van horen zeggen