FC Ekeren - KFC Brasschaat

Vandaag stond de derby tegen Brasschaat op het programma en dat was toch al enkele jaren geleden. De parkjongens draaien inderdaad al enkele jaren vlotjes mee in 2de, nu stonden ze netjes naast ons geklasseerd met nog een rits andere ploegen alle met 8 punten. De winnaar van vandaag deed dus sowieso een uitstekende zaak.

In de 1ste helft kreeg het talrijk opgekomen publiek niet zoveel te zien. Beide ploegen hadden een beetje teveel respect lees schrik voor elkaar. Wij domineerden wel lichtjes maar kwamen nauwelijks aan kansen toe. De enige 2 werkelijke kansen die 1ste helft waren voor de bezoekers. Een 1ste kans helemaal in het begin van de wedstrijd werd op een onbegrijpelijke manier over gekopt, een 2de werd teniet gedaan door een snel teruggekeerde Jonas. Maar uiteindelijk bleef iedereen een beetje op zijn honger zitten, behalve onze 38 eters natuurlijk die hadden van een heerlijke maaltijd kunnen genieten juist voor de wedstrijd.

Gans ander beeld de 2de helft waar de onzen de tegenstrever vanaf minuut 1 bij de keel grepen. De kansen kwamen er nu wel en halverwege die 2de helft was het eindelijk bingo. Wesley zette een heerlijke actie op en legde keurig terug op de onvermijdelijke Joren die rustig binnen duwde. Brasschaat moest nu wel uit zijn egelstelling komen maar kon enkel dreigen uit stilstaande fases, maar een super attente Dirk die de afwezige Pieter verving was duidelijk gebrand op een 1ste clean sheet dit seizoen. Een 10-tal minuten voor affluiten zorgde Ferre, die een gekwetste Niels was komen vervangen, op pas van Simon met een lage schuiver voor de bevrijdende 2 -0. Brasschaat probeerde nog wel maar onze verdediging bleef vlotjes overeind.

Knappe overwinning jongens die terug voor wat ademruimte zorgt. Toch nog een speciale pluim voor Dirk die liet zien dat onze ongerustheid vwb de afwezigheid van Pieter duidelijk overbodig was. Nu volgt de lastige verplaatsing naar Leest.

Robbie met de vlotte pen