Rapid Leest - FC Ekeren

Onze volgende verplaatsing was weer naar het Mechelse meer bepaald naar Leest. Een ploeg die gezakt is uit 1ste maar met een uitgesproken ambitie om zo snel mogelijk terug te keren. Hun start hadden ze een beetje gemist maar de laatste weken waren ze wel goed op dreef en tegen ons konden ze dan nog enkele sterkhouders recupereren. Het beloofde dus weer een warm namiddagje te gaan worden. Daar aangekomen moesten we wel nog even aan de lokale schoenmaker de weg vragen naar hun gezellig stadion met een prachtige grasmat die zelfs bijna aan die van ons kan tippen.

De thuisploeg ging als een sneltrein van start en de wederoptredende Pieter moest ons al heel vroeg van een achterstand behoeden en het zou uiteindelijk niet bij die ene cruciale redding blijven. Gaandeweg de 1ste helft konden we het evenwicht enigszins herstellen en de wedstrijd ging vanaf dan aardig over en weer.  Afwachten was het wie het 1ste doelpunt ging maken want de dreiging langs beide kanten was voortdurend aanwezig. De eer viel te beurt aan en heel bedrijvige Hamzah die, niet altijd even gelukkig in zijn acties, op het halfuur wel verschroeiend uithaalde en met een lage schuiver juist naast de doelpaal de thuisdoelman kansloos liet. Leest probeerde nog voor de rust het evenwicht te herstellen maar slaagde daar niet meer in. Rusten dus met een 0 – 1 voorsprong maar wel met het gevoel dat dat ene doelpunt wel eens niet zou kunnen volstaan.

De lokale spitsen bleven evenwel ook die 2de helft morsen met de kansen, maar ook wij verzuimden tot 2 maal toe om onze voorsprong uit te bouwen. En die voetbalwet hoef ik aan niemand uit te leggen, wij kregen hem immers op een blaadje gepresenteerd in het 5de kwartier toen de thuisploeg telkens uit stilstaande fase op 10 minuten tijd de 0- 1 achterstand konden ombuigen naar een 2 – 1 voorsprong. Een opdoffer van jawelste, maar nogmaals toonden onze jongens hun mentale weerbaarheid. Met 2 extra aanvallers puur sang, slaagden we erin 10 minuten voor tijd  terug op gelijke hoogte te komen. Wedstrijd gespeeld? Helemaal niet want de toeschouwers kregen nog een knotsgekke laatste 10 minuten te zien waarin de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar de overwinningstreffer maar waarin ook wij ons niet onbetuigd lieten. Met als apotheose een waanzinnige laatste minuut waarin Henri op miraculeuze wijze een gemaakt doelpunt op de lijn kon keren en waarin Matthew seconden later de bal net naast duwde. Het bleef dus bij een 2 – 2 gelijkspel.

Leuke namiddag hebben we gehad met 2 attractieve sportieve ploegen die er vol voor gingen met een resem aan kansen tot gevolg. Deze wedstrijd verdiende en kreeg dus ook geen verliezer. Ook nog een dikke pluim voor een uitstekende leiding die geen kaarten nodig had om alles keurig onder controle te houden. We blijven dus netjes op een prachtige 6de plaats staan en de volgende wedstrijden tegen enkele op papier “mindere goden” zouden we  er toch in moeten slagen om die stand te bevestigen.

Happy Robbie de inkt vloeide vlot