FC Ekeren - Sporting Tisselt

De wedstrijd tegen Sp Tisselt kondigde zich aan als “een haalbare kaart”. Een ploeg die een heel moeilijke start kende en enkele serieuze pandoeringen om de oren kreeg, maar die de laatste weken toch puntjes begon te sprokkelen. Toch weer maar oppassen geblazen dus.

 

Iedereen verwachtte zich aan een defensief ingestelde ploeg die loerend op de counter zou proberen tegen te stoten, en wij die het spel moeten maken wat niet echt onze sterkte is. Niets van dit alles dus. Onze tegenstrever nam meteen het initiatief en liet ons die ganse helft achter een quasi ongrijpbare bal lopen. Veel meer inzet, duelkracht en enkele sterke individuen die vlot de actie opzochten. En wij keken er naar en zagen dat ze gewoon goed waren en wij ondermaats. Scoren deden ze aanvankelijk niet, een bal scheerde de paal en een afgeweken bal ging net naast diezelfde paal buiten. De mooiste aanval van de namiddag strandde op de dwarsligger. Buiten één mooie kans voor Joren na een zeldzaam geslaagde actie van Hamzah bakten wij er bitter weinig van. Typerend voor deze namiddag is misschien dat Tisselt op het half uur toch op voorsprong kwam na een slippertje (letterlijk dan) in onze verdediging. De 0 – 1 voorsprong bij de rust was sowieso oververdiend voor de bezoekers.

 

De 2de helft bracht niet echt veel verbetering. Minder dreiging van de bezoekers die het initiatief wat aan de onzen lieten, maar echt veel verder dan wat licht overwicht kwamen we niet. Het laatste kwartier kwam er dan toch wat echte dreiging maar Simon’s rush werd ten koste van een gele kaart (die eigenlijk een rode had moeten zijn) afgeremd en Ibra wachtte te lang om onze mooiste kans af te werken.  De laatste minuut werden dan nog 3 van onze verdedigers kinderlijk in de wind gezet met een 0 – 2 eindstand als gevolg.

 

Het is deze namiddag dus enigszins anders verlopen dan gehoopt/verwacht. Kan altijd gebeuren in voetbal, maar wat misschien toch wat verontrustend is, is dat we op onze sterkste punten gepakt worden ttz door een tegenstrever met meer inzet en een betere ingesteldheid. Laten we het houden op een collectieve off-day met de bedenking dat enkele jongens toch eens in de spiegel moeten kijken. Dit jaar zijn er, zeker voor ons, geen zwakke tegenstrevers. En als we willen blijven meedoen zal iedereen er elke week het kopje moeten voorleggen. Dus jongens volgende week op zoek naar revanche bij Broechem , de volgende “haalbare kaart”.

 

 

Tot Zondag !!!

 

Robbie