KFC Broechem - FC Ekeren

 

Vandaag moesten we op bezoek naar Broechem. een ploeg die het vorig jaar als promovendus uitstekend deed in 2de provinciale maar die ook met een heel duidelijke visie de voetjes netjes op de grond houdt en die het probeert te klaren met bijna uitsluitend eigen jeugd. Hun sterkhouders van vorig jaar waren vertrokken en logischer wijze kenden zij dus een bijzonder moeilijke start. Zaak was dus om zeker deze ploeg mits winst op afstand te houden.

 

Een droomstart kenden we daar in het natte Broechem, Bij de 1ste balrecuperatie kon Ko Joren lanceren en die werkte beheerst af. 0 – 1 na minder dan 1 minuut, volgens de lokale trainer 38 sec om precies te zijn. De thuisploeg leek maar moeilijk te bekomen van deze mokerslag maar toch moest Pieter al snel 2 maal gevat tussenkomen. Maar dat was het dan ook voor de rest van de 1ste helft. Buiten wat hoekschoppen en indirecte vrije trappen konden ze verder nauwelijks voor dreiging zorgen. Wij hadden overwegend balbezit maar speelden ook veel te traag en te onnauwkeurig om voor veel gevaar te zorgen. Het was allemaal niet veel soeps  in die 1ste helft. Het enig positieve was dat we met een 1 – 0 konden gaan rusten in de overtuiging dat dit bijna niet kon mis lopen.

 

Zelfde spelbeeld de 2de helft. De thuisploeg probeerde er tevergeefs wat swung in te brengen maar speelde veel te traag en te onnauwkeurig om ook maar voor enige dreiging te kunnen zorgen. Wij hadden het zaakje perfect onder controle maar vergaten wel de klus definitief te klaren. Zo bleef het toch allemaal wat zenuwachtig afwachten met de veel te krappe voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Wesley dan toch voor de bevrijding toen hij na een splijtende actie in de rechthoek foutief werd gestuit. Terechte strafschop en een koud en nat klusje voor Joren om zijn 2de van de namiddag te scoren. Hamzah zag zijn poging even daarna nog juist naast gaan. Maar een 3de treffer hadden die jongens van Broechem nu ook niet verdiend.

 

Niet echt onze beste prestatie van die seizoen maar wel op een volwassen manier de 3 punten mee naar huis genomen. We zitten terug perfect op schema met de wetenschap dat buiten de top 5 momenteel iedereen moet knokken om niet in de gevarenzone terecht te komen. Zondag krijgen we dan ‘sGravenwezel-schilde op bezoek. Ook één van de titelkandidaten die de laatste weken op kruissnelheid zijn gekomen. Turk sport kan er van meespreken want die kregen er afgelopen zondag 6 om de oren. Een matchke om naar uit te kijken dus.

 

 

Tot Zondag !!!

 

Robbie met de vochtige pen