Het jaarlijks bezoekje aan de mannen van Turk Sport is niet echt de ontmoeting waar wij met zijn allen reikhalzend naar uitkijken. Wij herinneren ons nog maar al te goed hoe ons laatste bezoekje daar is afgelopen. De laatste weken zitten de jongens van Turk Sport in een serieuze dip, na een uitstekende start verloren ze nu de laatste 5 wedstrijden op rij. Voor ons leek het dus een ideale gelegenheid om een mooi kloofje te maken in het klassement.

Het 1ste half uur was de partij nauwelijks het aankijken waard. Aanvankelijk leken we wel de partij naar ons toe te trekken maar uiteindelijk kwamen we maar aan 1 uitgespeelde kans via Hamzah die de actie zelf mooi opzette maar die toen hij terug in balbezit kwam, wild over knalde. De Turken bakten er nog minder van maar kwamen wel op een diefje of voorsprong. Het doelpunt kwam letterlijk uit de lucht gevallen. Een vrije trap van bijna op de zijlijn werd ongelukkig lichtjes beroerd met het hoofd door Matthew en Pieter was meteen kansloos. Het enige positieve van die achterstand was dat er nu toch wat animo in de wedstrijd kwam maar beide doelmannen hielden met een prima redding hun netten schoon. Rusten dus met een 1 – 0 achterstand.

De 2de helft bracht nauwelijks beterschap. We bleven zonder inspiratie, zonder de nodige inzet acteren. Fysiek leek de ploeg van Turk Sport niet echt top, maar aan het tempo dat wij hen oplegden konden ze nog wel even doorgaan. Met wat extra offensieve krachten probeerden we nog het tij te doen keren maar ook nu kwamen we amper aan kansen toe, het was eerder Turk Sport dat op counter voor extra dreiging zorgde met als gevolg de bijna onvermijdelijk 2 – 0 een 10 tal minuten voor affluiten. Even was er nog hoop toen Joren vanop de stip, na fout op Henry, kon milderen. Maar geheel in lijn met onze prestatie boden we hen op een presenteerblaadje de 3 – 1 aan.

Al bij al een pijnlijke nederlaag. Meestal kunnen we ons ietwat gemakkelijker verzoenen met een nederlaag. Tenminste als de tegenstrever sterker blijkt te zijn of wat meer geluk heeft, als we ons maar voor de volle 100 pct hebben gegeven. Maar de tegenstrever was vandaag niet sterker of had niet meer geluk, nee, ze hadden alleen veel meer drang en inzet om deze wedstrijd te willen winnen. We bleven dus echt met een slecht gevoel achter en dat gebeurt niet dikwijls. We hebben nu nog 3 belangrijke wedstrijden voor de boeg voor de winterstop tegen op papier haalbare kaarten. Dus jongens op naar een revanche zou ik zo zeggen.