Laatste wedstrijd van het kalenderjaar vandaag en meteen de 1ste wedstrijd van de terugronde. Iedereen was er zich terdege van bewust dat de puntjes dringend nodig waren om toch met een enigszins goed gevoel de winterstop in te duiken maar vooral om onze vrije val in het klassement te stoppen.

Maar we waren nog geen 3 minuten bezig of onze verdediging werd met een lange bal in de rug koud gepakt. Vanuit een scherpe hoek schoot de bezoekende rechtse flankspeler keihard en enig mooi binnen, van een opdoffer gesproken. We lopen de laatste weken niet over van zelfvertrouwen en dit deed er natuurlijk geen goed aan. Katelijne pakte het ietwat verdedigend aan vanaf dat moment en liet ons eigenlijk toe om langzaam aan te bekomen van die mokerslag en ons in de wedstrijd te spelen. Gaandeweg begon dat ook aardig te lukken maar dan kregen we ook nog eens af te rekenen met een irritant leidende ref die zowat alles tegen ons floot met als orgelpunt een gele kaart voor Joren voor swalbe toen die onderuit ging bij een duel in de grote rechthoek. Toegegeven het contact wat misschien te licht voor strafschop maar die gele kaart was te belachelijk voor woorden. Enfin geen van beide ploegen kwamen nog echt aan uitgespeelde kansen toe die 1ste helft e  we moesten dus gaan rusten met een weinig hoopgevende 0 – 1 achterstand.

De 2de helft begonnen we er met volle moed aan. We hadden duidelijk overwicht maar creëerden te weinig kansen behalve die ene dan vroeg in de 2de helft toen Niels de bezoekende doelman kon uitkappen maar te zwak besloot zodat zijn schot nog op de doellijn kon gekeerd worden. Even later kreeg Ferre na een ongelukkig contact in de rechthoek de bal tegen de arm en natuurlijk aarzelde die clown niet om de bal, weliswaar terecht, op de stip te leggen.  Nog 2 extra gele kaarten kregen we er gratis bovenop. 0 – 2 en wedstrijd gespeeld, zeker toen Ferre even later na een 2de correcte gele kaart kon gaan douchen en die verdomde ref tot 2x maal toen weigerde om de bal op de stip te leggen nadat een bezoeker de bal tegen de hand kreeg aangespeeld. De 0 – 3 kwam er dan nog omdat we alle risico’s n              amen maar dat neemt niet weg om te onderstrepen dat dit doelpunt echt een pareltje was.

Voila, we duiken de winterstop in op een degradatieplaats. Momenteel lijkt het misschien allemaal even uitzichtloos maar laten we zeker niet  panikeren en hopen dat het begin volgend jaar allemaal wat vlotter loopt.

In ieder geval prettige feestdagen en tot in 2019 !!!

Robbie en bestuur FC Ekeren