De competitie dendert in een rotvaart voort, 9 matchen nog te gaan en hoe dichter we bij het einde komen hoe dichter we ook bij de match van de laatste kans komen. Misschien was dat vandaag nog niet het geval maar het is wel heel duidelijk dat er niet veel kansen meer komen. De tegenstrever van vandaag was Verbroedering Zwijndrecht, een ploeg waar we in de heenwedstrijd in de slotfase een dubbele achterstand nog konden ombuigen in een onverhoopt gelijkspel. Het veld lag er door de extreme weersomstandigheden erg zwaar bij, maar misschien dat een fysieke veldslag wel eens in ons voordeel zou kunnen gaan spelen.

De 1ste helft was redelijk kansarm maar het waren wel de bezoekers die het meest dreigden. Niet omdat ze zo dominant speelden maar wel omdat het bij ons een redelijk zenuwachtige bedoening was waardoor wij hen zelf in de positie brachten om een paar maal gevaarlijk te prikken. Heel veel kansen kregen we niet maar ze waren wel beter dan die van de bezoekers. Spijtig genoeg namen we soms een foutieve beslissing waardoor die kansjes verloren gingen. Niet toevallig was het Joren die bij zijn ene kans op het halfuur wel de juiste beslissing nam en de puike voorzet van Andy met een soort van “lob kopbal” in de verste hoek liet verdwijnen. Een heerlijk doelpunt dat ons de zo nodige boost gaf om er helemaal voor te gaan. We konden zonder averij de rust halen met dus een 1 – 0 voorsprong en dat was ook al even geleden. Zou het dan toch gaan lukken?

De 2de helft kon echt niet beter beginnen. Na 2 minuten een verre uittrap van Pieter naar Hamzah die meteen gans alleen kon afstormen op de bezoekende doelman. Een serieuze dekkingsfout toch maar Hamzah liet het niet aan zijn hart komen en knalde heerlijk binnen. 2 – 0, dat mochten we echt niet meer uit handen geven. Het werd af en toe nog wel een kleine belegering maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet. Het was ook duidelijk dat Pieter absoluut die 2de clean sheet wilde want tot frustratie van de bezoekers pakte hij uit met enkele sublieme reddingen op de al bij al schaarse mogelijkheden van de bezoekers. Tot grote opluchting van gans FCE veranderde de score niet meer en konden we eindelijk nog eens een 3 punter vieren en dat was toch al geleden van  13 november vorig jaar. Enig minpunt waren de gele kaarten voor Simon en Ko die meteen te samen met Henri geschorst zijn voor de derby van volgende zaterdag op Brasschaat.

Voila er is dus nog hoop. De rode lantaarn zijn we kwijt maar er zullen nog enkele overwinningen nodig zijn indien we ons nog willen redden. Dikke proficiat aan iedereen voor de vechtlust en de uitstekende mentaliteit. Zoals gezegd volgt nu de derby tegen Brasschaat. Spijtig dat we niet in volle sterkte kunnen aantreden maar toch moeten we proberen om het goede gevoel vast te houden en terug voor de 3 punten te gaan.

Tot Zaterdag !!!

Super Robbie