Vandaag kregen we de mannen uit Leest op bezoek. Een ploeg die na een onwaarschijnlijk slechte start aan een steile opmars bezig is en die nu ook al quasi zeker een eindronde ticket op zak heeft. Maar eigenlijk is dat het minste wat we konden verwachten van dit “sterrenelftal” met een budget x-maal groter dan het onze. Wij mochten ons daar evenwel niet teveel van aantrekken in de wetenschap dat we de puntjes heel dringend nodig hebben.

 

De 1ste helft werd een dit seizoen ongezien ‘kat en muis spelletje”. We werden 40 minuten lang van het kastje naar de muur en terug gespeeld. Op alle vlakken (noem maar op) werden we afgetroefd en dat Leest die 1ste 40 minuten maar 2x  scoorde mag een wonder heten. Ons geluk was dat die overweldigende dominantie maar 40 ipv de volle 45 minuten duurde. Want de laatste 5 minuten kwamen wij zowaar opzetten en kon Matthew na een kleine belegering de aansluitingstreffer netten op slag van rust. Een mooier moment was niet denkbaar, rusten deden we dus bij een wel heel gevleide 2 – 1 achterstand. Maar er was dus nog hoop.

 

Zelfde spelbeeld in  het begin van de 2de helft met weliswaar minder uitgespeelde kansen voor de bezoekers, behalve die ene niet te missen mogelijkheid maar conform de 1st helft werd ook die onbegrijpelijk op de deklat geknald. Stilaan begon bij ons de hoop te groeien dat deze ongeziene nonchalance bij de bezoekers wel eens verkeerd zou kunnen aflopen voor hen. Zoals zo dikwijls werd ook al snel duidelijk dat we op fysiek vlak stilaan de bovenhand kregen. Een kwartier voor het einde mocht Ibra dan opdraven en even later scoorde die na een snedige tegenaanval zo maar de gelijkmaker. Vanaf dan was het nagelbijten geblazen met de bezoekers die het hef terug in handen namen en vol voor de overwinning gingen, met dit verschil dat ook wij nu vol in de wedstrijd zaten en probeerden te profiteren van de ruimte die er nu wel kwam. De beste kansen in het laatste kwartier waren zelfs nog voor ons maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord. Dat zou in ons geval ook een beetje van het goede teveel zijn geweest.

 

Met dit ene puntje schieten we niet echt veel op maar gezien de omstandigheden is het toch een kleine morele opsteker. Nu komen de meer haalbare tegenstanders eraan en dan zal het ook echt moeten gaan gebeuren. Komaan jongens het zit er echt nog in !!!

 

 

Tot Zondag !!!

 

Robbie