Dit weekend moesten we op bezoek naar Tisselt, een ploeg die na een heel zwakke start zich uitstekend herpakte en schijnbaar een probleemloos seizoeneinde tegemoet ging. Maar de laatste weken rommelt het daar blijkbaar een beetje met recent een zware nederlaag tegen Turk Sport en een trainer die het voor bekeken hield. Wij moesten weer enkele pionnen missen maar veel keuze hadden we niet, punten pakken was de boodschap.

Het aanvangskwartier verliep redelijk gezapig met een licht overwicht en enkele kansjes voor de thuisploeg waar ze gelukkig heel slordig mee omsprongen. Maar gaandeweg kregen we meer en meer controle over de wedstrijd en vanaf exact minuut 22 kregen we een krankzinnige 7 minuten te zien. Gelauwerd scenarist van dienst was wederom onze captain Joren. Een niet al te zekere lokale verdediging werd op 7 minuten tijd helemaal aan flarden geschoten door een ontketende Joren. Eerst kreeg hij met 2 heerlijke lobs alle handen (thuispubliek en bezoekers) op elkaar, nadien zag hij dat zijn afgeweerde knal perfect verlengd werd door een niet toevallig goed gevolgde Matthew. En ja in tussentijd had ook de thuisploeg de eer gered. Met als resultaat dus een onwaarschijnlijke 1 – 3 voorsprong tot stand gekomen in amper 7 minuten, zelden gezien. De thuisploeg was te aangeslagen om het laatste kwartier van die krankzinnige 1ste helft nog iets te veranderen aan die tussenstand.

Tijdens de rust had de thuisploeg zich duidelijk terug opgepept en gingen ze er meteen vol tegenaan. Toen was het moment aangebroken voor die andere sterkhouder Pieter om zich in de kijker te spelen. Met een 3-tal uitstekende reddingen verhinderde hij de aansluitingstreffer en waarschijnlijk een nog heel lastige namiddag. Op het kwartier kon Ibra dan zijn heel sterke partij bekronen met een lage knal in de korte hoek. 1 – 4 en match helemaal gespeeld. De thuisploeg probeerde nog wel met de moed der wanhoop en wij verzuimden het een beetje om de score nog verder op te drijven. 4 uitblinkers zijn reeds vernoemd in het verslag maar eigenlijk verdiend iedereen een vermelding na deze sterke collectieve prestatie.

Voila jongens, opdracht meer dan volbracht. Meer dan ooit hebben we ons lot terug volledig in eigen handen. Gaat het lukken? Joost mag het weten maar die weet het waarschijnlijk ook niet. Feit is dat de prestaties, de inzet en de spirit de laatste weken terug in stijgende lijn gaan en dat we absoluut terug mogen geloven in een goede afloop.

Robbie bankzitter en schrijver van dienst