Dit weekend moesten we op bezoek naar Zandvliet, naar vaste gewoonte stond die wedstrijd op vrijdagavond gepland, wat meteen betekende dat we een serieuze concurrent waren voor de Rode Duivels die dezelfde avond tegen Zwitserland speelden. Voor ons was het toch belangrijk dat we ons goed herpakten na het debacle van vorige week tegen hun buren uit Berendrecht.

Aanvankelijk ging het allemaal mooi over en weer maar al snel werd duidelijk dat wij toch wel wat meer kwaliteit in huis hadden. De thuisploeg kreeg ook enkele mooie kansen maar slaagde die 1st helft er niet in om te scoren ook al omdat “gelegenheidsdoelman” Dirk er blijkbaar op gebrand was om zijn netten schoon te houden. Scoren dat deden wij wel, zelfs 3 maal de 1ste helft via Ferre 2X en Marouane met een mooi dropschot waar hij, terecht, heel fier op was. Rusten deden we dus met een mooie 0 -3 voorsprong. Maar was dat ook niet de tussenstand vorige week en we weten nog maar al te goed hoe dat nog helemaal fout afliep.

Dat mocht natuurlijk geen 2de maal gebeuren en dat waren onze jongens ook helemaal niet van plan. Meer nog,  via doelpunten van Ruben en nogmaals Ferre nu uit strafschop liepen we snel uit naar een onoverbrugbare 0 -5 voorsprong. Een uitstekende Dirk verhinderde dat Zandvliet aan de toch wel verdiende eer redder kwamen. De frustraties liepen inmiddels hoog op bij de thuisploeg en het was vooral een onhoudbare Ibra die extra geviseerd werd. Een tot dan uitstekend leidende ref was even het gebruikelijke noorden kwijt alhoewel de uitsluiting van beide coaches een correcte beslissing was. Gelukkig bedaarde de situatie daarna zodat we de wedstrijd in vrede konden afsluiten met een mooie 0 -5 score.

Proficiat jongens en nu de lijn doortrekken volgende week tegen Achterbroek die helemaal van boven staan gerangschikt.

Tot Zaterdag !!!

Een gelukkige Robbie

FC Ekeren : Stoops Dirk - El Mahboub Marouane - Van Der Velden Xeno - Mandé Ruben- Huppertz Mauritz - Collin Fernand - Akkermans Maxim - Ibens Kilian - Janssens Patrick - Roemer Marcus - Helsen Owen - De Pater Yannick - Maes Jonas - Jalloh Ibrahim